Šport > Nogomet
9 ogledov

Izziv za napadalce: premagati tri vratarje

Španija U21 trening trije vratarji Youtube
Španci so na reprezentančnem nivoju v zadnjih letih posegali po vseh možnih naslovih, za te uspehe je seveda zaslužno načrtno delo in prava selekcija nogometašev. V spodnjem posnetku vam ponujamo zanimiv insert s treninga mlade reprezentance (U21).

Članska reprezentanca Španije je slavila na zadnjih treh velikih tekmovanjih, postali so tudi prvi, ki so ubranili naslov evropskega prvaka (2008, 2012). Drugo leto bo Furia Roja na SP v Braziliji branila še naslov najboljše svetovne reprezentance.

Tudi mlajše selekcije Španije so v preteklih letih zmagale na večini tekmovanj, na katerih so nastopale, pa naj je šlo za kategorijo kadetov (U17), mladincev (U19) ali mlajših članov (U21).

Mirnost in hitrost razmišljanja

Tokrat vam kot zanimiv detajl ponujamo prizor s treninga mlade Furie (U21). 16 nogometašev je "zakampiranih" v kazenskem prostoru, na poti do gola pa jim stojijo kar trije vratarji. Seveda se akcija konča z zadetkom, a kljub vsemu gre za zanimivo vajo, ki vzpodbuja mirnost in hitro razmišljanje pred vrati. 

Morda se bo kateremu trenerju vaja zdela smešna, a glede na igro vseh selekcij Španije jim malce drugačen način treninga očitno več kot koristi. Tudi, če vse skupaj jemljejo s kančkom razigranosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.