Šport > Moto športi
60 ogledov

Življenje se mu je odvrtelo pred očmi

jack miller Reševalni pas/Twitter
Avstralski motociklist Jack Miller je po hudi nesreči na sobotnem treningu odpovedal druženje z novinarji. Dan kasneje je razkril, da življenje dolguje pasu travnate površine.

Jack Miller (Honda) je doživel hudo nesrečo na zadnjem prostem treningu pred kvalifikacijami za VN Francije in jo začuda odnesel brez hujših posledic. "Nisem veren človek," je po osmem mestu na nedeljski dirki povedal Miller in dodal: "Toda občutek imam, da sem imel nekakšno pomoč od zunaj."

Glede na silovitost trka je Miller utrpel le nekaj podplutb in odrgnin. Otekla desna roke ter bolečine v obeh nogah so vplivale na njegovo predstavo na dirki, na kateri je v primerjavi s kvalifikacijskim dosežkom (11. mesto) pridobil tri mesta.

"Šel sem naravnost v zid"

Miller je prepričan, da mu je življenje rešil ozek pas travnate površine, na katerem je poskočil, spremenil smer in upočasnil motocikel ter tako preprečil čelno trčenje v zaščitne gume. Če bi zapeljal naravnost v ogrado, bi se vse skupaj lahko končalo precej tragično.

"Trava me je rešila. Šel sem naravnost v zid, ko sem zapeljal nanjo. Zablokiralo mi je zadnje kolo in zadnji del motorja je odskočil, tako da sem imel nekaj časa za zmanjšanje hitrosti, preden sem odskočil. Če bi odskočil pri 170-180 km/h, se ne bi ustavil pred zidom. Preden sem jo popihal, sem izgubil kakšnih 10 km/h," je ocenil 22-letni Avstralec.

Ob ogledu posnetka pobledel

"Motociklisti smo trpežni ljudje, a zagotovo me je pretreslo. Slišal sem veliko komentarjev. Nesreče nisem videl, dokler se nisem vrnil v boks. Bil sem precej bled. Pred očmi se mi je odvrtelo življenje. Težko bi prišel bližje," je dodal dirkač Honde.

Kljub bolečinam v desni roki je v nedeljo nastopil na dirki. "Moja roka je uničena, zadnjica in obe nogi so v slabem stanju. Eno koleno je precej večje od drugega. Celo telo čuti posledice, a glede na udarec sem utrpel lažje poškodbe. Vedel sem, da mi bo proti koncu zmanjkalo moči. Zadovoljen sem bil s strategijo in imeli smo nekaj sreče z odstopi," je zaključil Miller.

Vinales vodi, Rossi izgubil dve mesti

Dirko v Franciji je dobil Maverick Vinales, ki je s tretjo zmago v sezoni zasedel prvo mesto v skupnem seštevku (85 točk). Na drugo je napredoval Dani Pedrosa (68), tretji pa je po novem Valentino Rossi (62), ki je v Le Mansu odstopil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.