Šport > Košarka
18 ogledov

Jackson poražen ob vrnitvi v LA

LA Lakers - NY Knicks Reuters
V severnoameriški košarkarski Ligi NBA so bile v noči na sredo na sporedu štiri tekme, vse so se končale z zmagami domačih.

New York je gostoval pri Los Angelesu, na klopi gostov je bil tudi nekdanji trener Los Angelesa Phil Jackson. Košarkarski strateg je v svoji karieri vodil kar enajst klubov, ki so že osvajali Ligo NBA, tokrat pa se je z New Yorkom tekme udeležil kot funkcionar in moral priznati premoč svoji nekdanji ekipi, ki je bila boljša s 127:96.

Eden izmed glavnih krivcev za zmago domačih je bil "rezervist" Xavier Henry, ki je dosegel 22 točk, domačini pa so v tretji četrtini dosegli rekordnih 51 točk. Nick Young je za gostitelje prispeval 19 točk, Kent Bazemore 18, Chris Kaman pa 13, k čemur je dodal deset ujetih žog. V dresu New Yorka je bil z 29 točkami najuspešnejši Carmelo Anthony, Tim Hardaway mlajši je prispeval 17, Amare Stoudemire pa 16 točk.

"S takšnimi tekmami pridobivamo samozavest. Še naprej bomo pritiskali, navijačem želimo pokazati, da se ne predajamo. Ne mečemo puške v koruzo in na igrišču bomo zmeraj dajali vse od sebe. Imamo igralce, ki so še mladi in želijo pomagati ekipi z dobrimi igrami," je po zmagi dejal Henry.

Dallas je v Oklahomi zmagal šele po podaljšku. Vajeti igre je v svoje roke vzel Nemec Dirk Nowitzki, ki je skupno prispeval 32 točk, od tega sedem v podaljšku. Teksašani so po podaljšku presenetljivo premagali Oklahomo s 128:119, Dallas pa si je s tem spet priigral položaj na lestvici, ki vodi v končnico. Z 22 točkami se je v dresu Teličkov izkazal še Jose Calderon, medtem ko je bil pri Oklahomi s 43 točkami najbolj razpoložen Kevin Durant.

Liga NBA, izidi:

Cleveland Cavaliers : Toronto Raptors 102:100
Orlando Magic : Portland Trail Blazers 95:85
Dallas Mavericks : Oklahoma City Thunder 128:119*
Los Angeles Lakers : New York Knicks 127:96

* – zmaga po podaljšku
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.