Šport
7 ogledov

Jagielka odvzel točke rivalom

Roberto Martinez
1/13
EPA
V 6. kolu Premier League se je veliki derbi v Liverpoolu končal z remijem, severnolondonski obračun pa prav tako z 1:1. Chelsea do nove zanesljive zmage.

Severnolondonski obračun je minil v dominaciji Arsenala. Ta je prevladoval že v prvem polčasu, a predvsem z poizkusi od daleč ni resneje ogrožal Tottenhama. Topničarji so na zelenici še bolj zagospodarili na začetku drugega dela igre, ko gostje dobrih deset minut niti niso uspeli priti na polovico domačega moštva. V tem obdobju so imeli gostitelji žogo v posesti kar 80 odstotkov (na celotnem dvoboju 69).

A nato so praktično iz ničesar povedli Spursi. Mathieu Flamini, ki je v prvem polčasu zamenjal poškodovanega kapetana Mikela Arteto, kasneje se je sicer poškodoval še Aaron Ramsey, je bil nepreviden in izgubil žogo kakšnih dvajsetmetrov od svojega gola. Érik Lamela je podal v kazenski prostor, kjer je Nacer Chadli žogo hladnokrvno poslal mimo vratarja Wojciecha Szczęsnyja. Sledil je nov pritisk topničarjev, gostje pa so se predvsem po zaslugi vratarja Huga Llorisa, ta je še posebej izjemno posredoval pri poizkusu z glavo Pera Mertesackerja, uspeli ohranjati vodstvo.

Ko se je nalet Arsenala že nekoliko umirjal, pa je padel izenačujoči zadetek. Santi Cazorla je z vrha kazenskega prostora poslal ostro žogo v sredino, sicer odlični Younes Kaboul pa se jo je uspel le dotakniti. Okroglo usnje je najprej še prevaralo Dannyja Welbecka, a je padlo pred noge Alexa Oxlade-Chamberlaina, ki mu z bližine ni bilo težko zadeti. Domačini so poskušali nato osvojiti vse tri točke, Tottenham, ki je pokazal le malo v napadu, pa se je krčevito branil. Na koncu so izbranci mauricia Pochettina le prišli do točke.

Jagielka z mojstrovino prinesel točko Evertonu

Na Merseyside derbiju so bili večino tekme boljši Liverpoolčani. Že v prvem polčasu so si priigrali kopico lepih priložnosti. a je njihovo vodstvo preprečeval Evertonov čuvaj mreže Tim Howard. Ta je naposled klonil sredi drugega polčasa, ko je po prekršku nad Mariom Balotellijem s prostega strela zadel kapetan gostiteljev. Steven Gerrard je žogo v loku poslal preko živega zidu in poskrbel za navdušenje med domačimi navijači.

Liverpool bi lahko zelo hitro povedel z 2:0, a je žoga po strelu Balottelija iz bližine zadela Howarda in končala v prečki. Gostje so bili večji del tekme popolnoma nenevarni za vrata domačih, a so v sodnikovem podaljšku vseeno prišli do dragocene točke. Za karamele je z izjemnim strelom zadel Phil Jagielka. Ta je na 25 metrih z volejem zadel žogo, ki so jo iz kazenskega prostora z glavo odbili domačini, projektil pa je švignil v levi zgornji kot nemočnega vratarja Simona Mignoleta.

Chelsea je zanesljivo premagal Aston Villo, ki po dobrem začetku sezone že izgublja sapo, še vedno pa najlepše presenečenje prvenstva ostaja Southampton. Ta je z novim golom Graziana Pellèja ugnala tokrat žilavi QPR. Znova se je mučil tudi Manchester United. Rdeči vragi so sicer hitro povedli z 2:0 proti West Hamu, ki pa se je do polčasa že vrnil le na gol zaostanka. V 59. minuti je neumnost storil Wayne Rooney, ki si je prislužil rdeči karton. Izbranci Louisa van Gaala so bili nato v podrejenem položaju, a jim je le uspelo priti do druge zmage v sezoni. West Ham je 13-krat streljal na domača vrata, United osemkrat na gostujoča. Razmerje strelov, ki so šli v okvir vrat, so s 4:3 dobili Londončani.

Premier league, 6. kolo:

Liverpool : Everton 1:1 (0:0)
Gerrard 65.; Jagielka 90.  

Chelsea : Aston Villa 3:0 (1:0)
Oscar 7., Costa 59. Willian 79.

Crystal Palace : Leicester City 2:0 (0:0)
Campbell 51., Jedinak 54.

Hull City : Manchester City 2:4 (2:2)
Mangala 21./ag, Hernández 31.; Agüero 7., Džeko 11., 68., Lampard 87.

Manchester United : West Ham 2:1 (2:1)
Rooney 5., van Persie 22.: Sakho 37.

Southampton : QPR 2:1 (0:0)
Bertrand 54., Pellè 68.; Austin 66. 

Sunderland : Swansea City 0:0

Arsenal : Tottenham 1:1 (0:0)
Oxlade-Chamberlain 74.; Chadli 56.

WBA : Burnley 4:0 (2:0)
Dawson 30., Berahino 45., 56., Dorrans 90.

Ponedeljek:
Stoke City : Newcastle

Lestvica:

1. Chelsea 16 točk
2. Southampton 13
3. Manchester City 11
4. Arsenal 10
5. Swansea City 10
6. Aston Villa 10
7. Manchester United 8
8. Tottenham 8
9. Crystal Palace 8
10. WBA 8
11. Leicester City 8
12. West Ham 7
13. Liverpool 7
14. Everton 6
15. Hull City 6
16. Sunderland 5
17. Stoke City 5 (-1)
18. Queens Park Rangers 4
19. Newcastle United 3 (-1)
20. Burnley 3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.