Avto
113 ogledov

Jaguarji in land roverji v Sloveniji pod novo streho

jaguar Saša Despot
Znamki Jaguar Land in Land Rover imata v Sloveniji novega zastopnika. To bo odslej družba A-Cosmos iz Ljubljane.

A-Cosmos je eden večjih trgovcev z novimi in starimi vozili v Ljubljani, ima tudi dva prodajna salona in nudi servisne storitve. Doslej je bil pooblaščeni prodajalec za znamki BMW in Mazda, po novem pa je prevzel tudi zastopstvo za znamki Jaguar in Land Rover, potem ko je pred meseci prišlo do reorganizacije regijskega poslovanja britanskih znamk. Takrat je bilo regijsko zastopstvo poverjeno le enemu podjetju in sicer Wallis Automotive Europe iz Madžarske.

Hkrati pa je potekla pogodba s podjetjem Summit motors Ljubljana za uvoz in distribucijo. Posledično se tudi sorodno podjetje Summit avto odločili, da ne bodo ohranili sodelovanja pri pooblaščeni prodaji jaguarjev in land roverjev v Sloveniji, marveč bodo ohranili le še status pooblaščenega servisa.

Distribucijo je tako prevzelo podjetje A-Cosmos, ki napoveduje konkretnejše korake pri prodoru obeh znamk na trg premijskih vozil. Že za prihodnje leto napovedujejo skupno prodajo 188 vozil, od tega 59 jaguarjev in 129 land roverjev. S tem želijo doseči osem- oziroma 15-odstotni delež v razredu premijskih limuzin in suvov.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.