Avto
19 ogledov

Jaguar XE ofenzivno nad nemce

Jaguar XE
1/20
Žurnal24 main
Novega jaguarja XE so predstavili na spektakularni način, saj so ga na prizorišče premiere v Londonu dostavili kar s helikopterjem. Rival v premium segmentu manjših limuzin pri nas prihodnje leto.

Jaguar XE odkrito napada audija A4 in BMW 3. Oblikovne podobnosti si deli z večjim XF-om in športnim F-typeom, postava štirivratne limuzine deluje atletsko. Tudi znotraj ne more zatajiti rodbinske pripadnosti, nov pa je infotainment sistem z osempalčnim zaslonm, ki ga Britanci imenujejo InControl in omogoča enostavno integracijo iphonov in androidnih telefonov. 

Pri gradnji so uporabili veliko aluminija, zato je masa 4,6-metrskega avtomobila manj kot tono in pol, povrh ima zelo dober količnik upora Cd 0,26.

Za začetek so pri znamki najavili dva motorja in sicer novega dizelskega dvolitrskega z močjo 118 kW (161 KM), ki obljublja porabo 3,8 litra in izpust komaj 99 gramov, ter V6 bencinarja v različici S, ki zmore 246 kW (335 KM), ki avto sune do prve stotice v 5,1 sekunde. Za premos moči skrbi lahko osemstopenjski ZF menjalnik, poleg pogona zgolj na zadnji kolesni par se govori tudi o 4x4 različici. Še več motorjev bodo v avtomobil vgrajevali kasneje. 

Začetna cena v Veliki Britaniji bo okoli 33.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.