Slovenija
55 ogledov

Jajca tudi v hišo podžupana Mikla

Milan mikl Nino Verdnik
Nezaneci so v hišo podžupana Milana Mikla ponoči metali jajca. Mikl je dejanje prijavil policiji.

Podžupan Mestne občine Maribor v funkciji župana Milan Mikl je danes zjutraj podal prijavo na Policijsko upravo Maribor zaradi vandalizma, ki so ga neznani storilci izvedli sinoči oziroma danes ponoči na njegovem domu, so sporočili iz Mestne občine Maribor (MOM).

Mikl je namreč ob odhodu od doma opazil, da je fasada hiše umazana od jajc, kar je globoko pretreslo člane družine. Zaradi resne ogroženosti vseh prizadetih je podžupan Mikl podal prijavo pristojnemu organu.

Izvajanje tovrstnih pritiskov, vandalizma in zastraševanja na domu posameznika je nedopustno, nezakonito ter družbeno nesprejemljivo, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Ni podal predloga za pregon

Na mariborski policijski upravi so prijavo prejeli okoli 7. ure. Zadevo so obravnavali, a ker Mikl ni podal predloga za pregon, je zadeva končana zgolj z uradnim zaznamkom. To pomeni, da so si ogledali Miklovo hišo, storilcev pa ne bodo iskali, je za STA povedal vodjo službe direktorja Policijske uprave Maribor Bojan Kitl.

Fištravec ostro obsoja napad

Na dogodek se je v sporočilu za javnost odzval tudi kandidat za mariborskega župana Andrej Fištravec. Kot je zapisal, ostro obsoja vandalistični napad na domu Mikla. "Nova politična kultura ne potrebuje gnilih ali kakšnih drugih jajc. V duhu zahteve vstajnikov je tudi zahteva po odstopu političnih elit in spremembi vzorcev političnega ravnanja. Ravnanje neznancev ni pot, s katero bi to spremembo v družbi dosegli."

Komentarjev 5
  • olaf 11:04 02.marec 2013.

    A to velja tudi za Bratuškovo g. Vreček?

  • sweetdogs 10:54 02.marec 2013.

    Nevem kaj so pričakovali. Da nam bodo brez sramu še naprej kradli in odnesli celo kožo? Naj bodo srečni, da so (zaenkrat) samo jajca. Narod je vsak dan bolj obupan in vsak dan bolj nervozen... iz tega ne bo nič ...prikaži več dobrega. Predvsem za tiste, ki so nas s polnjenjem svojih računov v tujini, pahnili v to stanje. Tisti, ki so jim pri tem pomagali, niso nič manj odgovorni za to stanje. Revščina že močno trka na vrata srednjega sloja in kritična masa revnih in obupanih (ki prej to niso bili), se počasi nabira. Ne bom nič presenečen, če bodo čez nekaj časa namesto jajc v hiše lokalnih in državnih 'veljakov', ki se bodo oklepali svojih položajev (beri plena), letele granitne kocke...

  • Dušan Vreček 10:49 02.marec 2013.

    G. Podžupan, če vidiš da te narod ne mara, Izberi drugo pot. Če kaj znaš začni delat to kar znaš. Če si bil pa celo življenje na državnih jaslih, potem moraš pa samega sebe vprašat, kaj je narobe s tabo ...prikaži večo ne z narodom, ki se je takih naveličal.