Zdravje > Aktualno
4372 ogledov

Jajčni šodo tudi za zajtrk

Šodo Profimedias
Nekateri mu rečejo šoto, drugi šodo, nekateri ga kuhajo, drugi jedo surova jajca. Preizkusite recepta in izberite najljubšega.

Tokrat ponujamo idejo za vinski šodo. Dve jajci, dva decilitra vina in štiri žlice sladkorja z mešalnikom mešajte na ognji, dokler ne zavre. Nato odstavite in servirajte. Šodo lahko naredite z belim ali rdečim vinom, namesto vina lahko dodate pivo, ali manjšo količino konjaka, vinjaka. 

Za zajtrk pa ...

Imamo pa tudi idejo za zajtrk s šodojem. V dva rumenjaka dodajte dve žlici sladkorja in z mešalnikom mešajte, dokler se ne speni. Posebej z mešalnikom zmešajte beljake, da nastane popolnoma trd sneg. Vse skupaj zmešajte in energijsko bombo pojejte za zajtrk. Jajca naj bodo sveža, ker v tem primeru jeste surova jajca. Za boljšo kri pa dodajte še pol decilitra terana. Okus bo božanski. Nekateri na takšen način pripravljajo šodo, vendar beljake zavržejo.

Poskrbite, da šodo pojeste takoj, saj se sicer sesede.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.