Šport > Nogomet
22 ogledov

Spregovoril po smrti otroka in kokainu

Jake Livermore Hull City EPA
Angleški nogometaš Jake Livermore je v lanskem letu doživljal težke trenutke.

Ime Jake Livermore je ljubiteljem angleškega nogometa razmeroma dobro znano. Danes 26-letni vezist od leta 2013 igra za Hull City, ki se je v letošnji sezoni vrnil v elitno Premier League.

Livermore, ki je leta 2012 enkrat zaigral tudi za Anglijo, je v zaključku predlanske sezone (2014/15) doživljal zelo težke trenutke. Maja 2014 je s Hullom še igral v finalu FA pokala (in po podaljšku izgubil proti Arsenalu), kmalu zatem pa je zaradi prirojene napake umrl njegov novorojenček, Livermorov prvi otrok.

Za mladega očeta je bila žalost prevelika in po tolažbo se je, kot mnogi, zatekel h drogam. Začel je jemati kokain in aprila 2015 je bil po srečanju s Crystal Palacem pozvan na doping kontrolo. Njegov vzorec je pokazal, da ima v krvi ostanke kokaina in do konca sezone je s strani zveze in kluba dobil suspenz.

Zatem je Livermore povedal svojo zgodbo in razkril, da je bil kokain iskanje rešitve v navidez brezupni situaciji. Septembra 2015 se je disciplinski odbor FA spet sestal in prišel do zaključka, da "zaradi specifičnih okoliščin" dvigne suspenz za nogometaša.

"Skoraj mi je odleglo"

Livermore, sicer otrok Tottenhama, je v lanski sezoni Hullu tako lahko pomagal do napredovanja v Premier League, pred sobotnim srečanjem z Manchester Unitedom pa je opisal svojo izkušnjo v zadnjih dveh letih.

"Pozitivni test na kokain je bil zame kot odhod iz zapora. Moral sem se spoprijeti z novimi razmerami in izgubo sina. Skoraj mi je odleglo. Vseeno mi je bilo, če ne bom igral," je za BBC o svojem doping testu in razkritju jemanja prepovedane droge dejal Livermore.

"Bil sem mlada oseba, ki se je izgubila v situaciji, v kateri se je znašla. Nisem znal odreagirati. Moje psihično stanje je bilo treba nasloviti. Ali sem bil premalo močan, da bi govoril (o svojih težavah, op. a.), ali pa preveč močan, da bi to delil. Ker je to ostalo v meni, so bile posledice pač takšne," je dodal Livermore.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.