Slovenija
15 ogledov

Jakič vložil kazensko ovadbo

Slovenija 20.03.2013 Roman Jakic, 15 izredna seja DZ, na kateri so poslanci odlo Saša Despot
Obrambni minister Roman Jakič je potrdil, da je zaradi odtekanja informacij v primeru nedavne preiskave na njegovem domu vložil kazensko ovadbo zoper neznano osebo.

Minister Roman Jakič je tarča preiskav zaradi domnevno sumljivih poslov - zlorabe položaja in prevar pri pogodbah - pri gradnji športnega centra Stožice, ko je bil še direktor Zavoda Tivoli. Jakičev dom so, sicer v času njegove odsotnosti, minuli teden obiskali kriminalisti. Vse očitke je Jakič že odločno zavrnil in hkrati zagotovil, da je deloval zakonito in transparentno ter da bo odstopil, če pride do pravnomočne obtožnice.

Ob robu današnje seje DZ je Jakič novinarjem potrdil, da je v zvezi s postopkom preiskav vložil kazensko ovadbo: "Zato, ker se je pred mojo hišo prej pojavila novinarska ekipa kot predstavniki Nacionalnega preiskovalnega urada - za kar niso krivi novinarji, da ne bo nesporazuma - sva z odvetnikom zaradi odtekanja informacij vložila kazensko ovadbo zoper neznano osebo," je pojasnil in izrazil upanje, da bodo storilca tudi našli, saj da je krog zelo majhen. Po njegovih besedah gre za policijo, tožilstvo in sodišče.

Minister sicer pričakuje hitre nadaljnje poteze Nacionalnega preiskovalnega urada in upa, da se bo lahko hitro rešil bremena, za katerega meni, da ne bi smel odgovarjati.

Poslanci PS so ga izprašali

Svojo plat zgodbe je sicer minister danes na lastno željo pojasnjeval poslancem svoje stranke PS. Kot je dejal, so imeli poslanci kar nekaj vprašanj, tudi glede možnih povezav in ali bi lahko šlo za "teorijo zarote".

"Bil sem zelo jasen in jim povedal, da sem začrtal linijo, kdaj bom odstopil, torej v primeru pravnomočne obtožnice. Želel bi vedeti, za kaj gre, zato nisem odstopil takoj. Če pa bi se taka preiskava nanašala na delo, ki ga opravljam kot obrambni minister, bi seveda takoj odstopil, tukaj ni debate," je razpravo o primeru na današnji seji poslanske skupine PS povzel Jakič.

Na vprašanje, ali bo podporo iskal tudi pri ostalih koalicijskih partnericah, je minister odgovoril, da ne išče podpore, ker ni "niti interpeliran". Poleg tega za zdaj še vedno uživa zaupanje stranke PS, tudi Bratuškove. Če bi kdo od koalicijskih poslancev želel njegovo pojasnilo, pa bo Jakič, kot pravi, to rade volje tudi storil.

Vodja poslancev PS Jani Möderndorfer je že ocenil, da bo Jakič, ko in če sploh bo za to pravi trenutek, odstopil z mesta ministra.

Komentarjev 5
  • Ronald Reagan 21:09 16.december 2013.

    čeprav ima tvoje pisanje rahel pridih sovražnega govora ti z veseljem pritrjujem

  • drmr1980 19:35 16.december 2013.

    Komunizem po Slovensko je stvar kriminalne preteklosti.Denarja je zmanjkalo nacisti in komunisti!!!

  • Avatar čavez
    čavez 19:07 16.december 2013.

    Jakič treba te je obesit na prvo drevo za vzgled drugim ritoliznikom.