Slovenija
21 ogledov

Jakliču kmetije še ne bodo rušili

domačija Jaklič Anže Petkovšek
Odločba ministrstva za okolje padla. Marku Jakliču kmetije, domnevne črne gradnje, nad Polhovim Gradcem ne bodo rušili. Za zdaj.

Kot poroča časnik Finance, je upravno sodišče odločilo v prid Marka Jakliča glede rušenja njegove domnevne črne gradnje v Selu nad Polhovim Gradcem.

Na pristojnem inšpektoratu so dejali, da gre za razveljavitev odločbe drugostopenjskega organa, ministrstva, da je omenjena kmetija črna gradnja. Zdaj naj bi sodišče okoljskemu ministrstvu  naložilo, da mora o zadevi odločiti znova v 30 dneh in dati možnost Jakliču, da se izreče o glavnem dokazu, to so aerofoto posnetki spornih objektov, pišejo Finance.

Če bodo na ministrstvu znova presodili, da je kmetija črna gradnja, bodo morali na inšpektoratu postopek o rušenju začeti znova.

Komentarjev 2
  • DUSANJ2000 19:35 19.december 2011.

    Se pravi - da nima samo strica JANKOVIĆA ampak tudi ostalo žlahto na UPRAVNEM SODIŠČU. Ostala žlahta pa še ni znana. Pa pravijo Janković in ostala (da ne bom rekel kdo) - ostali pametnjakoviči, da je Slovenija pravna država. Mislim, ...prikaži več da ima nekdo zelo odporno RIT.

  • 1111 18:31 19.december 2011.

    ...itak...država od kur*a!!! V Sloveniji ne veljajo zakoni za vse enako!!! SRAMOTA!!!