Šport > Zimski športi
89 ogledov

Fak ni želel na tekmo, zveza vztrajala

jakov fak EPA
Najboljši slovenski biatlonec zadnjih let ima v letošnji sezoni ogromno težav z zdravjem.

Oboleli Jakov Fak je pretekli konec tedna nastopil na dveh tekmah v Ruhpoldingu, potem ko je izpustil celoten uvod v sezono. V šprintu je zasedel 56., v zasledovanju 50. mesto in tako prišel do spoznanja, da je še daleč od vrha. A to je pravzaprav vedel še pred odhodom v Nemčijo.

V pogovoru za časnik EkipaSN je Fak pojasnil, da ni želel nastopiti v Ruhpoldingu, a da je posredovala Smučarska zveza Slovenije in dala pobudo za njegov nastop.

"Glede na število treningov, ki se jim lahko pred tem opravil, je bilo vse skupaj kar v redu. Seveda je to daleč od vrha, a nekih velikih pričakovanj niti nisem imel. Pobudo, da sploh odpotujem tja in skušam tekmovati, je dala zveza. Rečeno je bilo, da naj vidimo, kje smo, čeprav sem sam to že približno vedel," je za EkipoSN dejal Fak.

Poudaril je, da ob svojih izkušnjah ne potrebuje posebnih tekem, da ugotovi stopnjo svoje pripravljenosti, a da so na zvezi pač menili drugače. Očitno so sedaj spremenili mnenje, saj Fak ta vikend v Anterselvi ne bo tekmoval. 

"Program za mojo trenutno pripravljenost res ni najbolj primeren, zato smo se odločili, da ostanem doma," je povedal nosilec bronaste kolajne z olimpijskih iger v Vancouvru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.