Šport > Nogomet
15 ogledov

"Prašič iz Marseilla" želi nad muslimane

James Shayler Facebook/Twitter
Sloves si je ustvaril na svetovnem prvenstvu pred 18 leti, na letošnjem Euru želi nadaljevati zgodbo.

Gotovo se mnogi še spomnite svetovnega prvenstva leta 1998 in navijaških neredov, ki so zavladali v Marseillu pred in po tekmi med Anglijo in Tunizijo.

Vandalizem in nasilje sta se širila po mestu, policija je morala uporabiti tudi velike količine solzivca. Skupno je bilo takrat aretiranih 66 ljudi, 57 je bilo hospitaliziranih, med njimi nekateri s težjimi vbodnimi ranami.

Za napadi naj bi se skrivalo sovraštvo dela angleških navijačev do muslimanov, med aretiranimi je bil tudi zloglasni huligan James Shayler. Slednji je nato dobil zaporno kazen zaradi sodelovanja pri napadu na policiste, sedaj pa se namerava vrniti na sceno.

V Angliji Shayler, znan tudi pod vzdevkom "Prašič iz Marseilla", zaradi zloglasne preteklosti seveda ne more dobiti vstopnice za eno od tekem otoške reprezentance na Euru, a se želi vseeno udeležiti srečanja med Anglijo in Rusijo, ki bo 11. junija odigrano v Marseillu. 

Tekmo bi gledal z Rusi

"Rusi jih (muslimane, op. a.) sovražijo, kajne? Anglija bo podprla Rusijo proti muslimanom. Rusi mi bodo priskrbeli vstopnico za Marseille, tako da bom tekmo verjetno gledal z njimi," je Shayler dejal za Daily Mail in dvignil veliko prahu.

Marseille je eno etnično najbolj raznovrstnih mest v Franciji, v pristaniški metropoli živi tudi okrog 220.000 muslimanov. Shaylerju kljub zaporni kazni niso vzeli pravice do potovanja, tako da bo do Marseilla prišel brez težav. Če se bo uspel prebiti na stadion Vélodrome je drugo vprašanje, gotovo pa bi bil lahko del pouličnih obračunavanj, če bo do njih prišlo.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.