Šport
61 ogledov

Po mojstrovini Muršaka risi vstali iz pepela

jan muršak Reševalni pas/Twitter
Zadetek slovenskega hokejista Jana Muršaka je bil izbran za najlepši gol sobotnega tekmovalnega programa na svetovnem prvenstvu elitne divizije.

Slovenska reprezentanca je na prvi tekmi hokejskega svetovnega prvenstva po streljanju kazenskih strelov izgubila proti izbrani vrsti Švice in osvojila pomembno točko.

Varovanci Nika Zupančiča so po prvi tretjini zaostajali za štiri gole in kazalo je, da se jim obeta visok poraz, nato pa so v nadaljevanju prikazali boljšo igro in izničili ogromno prednost švicarske reprezentance. Na koncu je odločala loterija, v kateri so imeli več sreče Švicarji, ki so slavili s 5:4.

Pri zaostanku 0:4 je prvi gol slovenske reprezentance na tem prvenstvu v 39. minuti dosegel nekdanji član lige NHL Jan Muršak,  ki je zadel po podaji Andreja Tavžlja.

Po izboru Mednarodne hokejske zveze (IIHF) je Muršak dosegel najlepši zadetek na vseh sobotnih tekmah, s katerim je zasenčil tudi Latvijca Miksa Indrašisa in Šveda Jonasa Brodina.

Slovenske hokejiste danes čaka tekma z aktualnimi svetovnimi prvaki iz Kanade.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.