Šport > Nogomet
17 ogledov

Kakšna čast: Oblak v družbi Modrića in Messija!

Jan Oblak La Liga gala EPA
Slovenski reprezentančni vratar si z velikimi koraki utira pot med velikane evropskega in svetovnega nogometa. V ponedeljek zvečer je prejel novo priznanje.

V ponedeljek so v španski prestolnici podelili nagrade najboljšim nogometašem pretekle sezone španskega prvenstva. Na gala prireditvi La Lige so izbrali najboljšega mladega talenta, trenerja, vratarja, branilca, vezista, napadalca in igralca za tekmovalno obdobje 2015/16.

Nagrado za mladega talenta je dobil Marco Asensio (lani Espanyol, letos Real Madrid), za najboljšega branilca Diego Godín (Atlético Madrid), za najboljšega trenerja Diego Simeone (Atlético Madrid), za najboljšega vezista Luka Modrić (Real Madrid), za najboljšega napadalca Leo Messi (Barcelona), za najboljšega igralca pa Luis Suárez (Barcelona).

Ugnal eminentna konkurenta

Slovenija je prvič imela svojega nominiranca za nagrade La Lige in že v prvem poskusu je nogometašu s sončne strani Alp uspelo! Gre seveda za Jana Oblaka, ki je v lanski sezoni pri Atléticu mrežo ohranil nedotaknjeno na 18 prvenstvenih tekmah, ob tem pa zbral 82 obramb.

Škofjeločan je v ožjem izboru ugnal vratarja madridskega Reala Keylorja Navasa in Claudia Brava (lani Barcelona, letos Manchester City).

Oblak, ki je prav v ponedeljek izostal iz širšega izbora nogometašev za letošnjo Zlato žogo, je star šele 23 let in glede na to, da je kariera pri vratarjih ponavadi nekaj let daljša, je pred njim res še sijajna prihodnost. Tudi v golu slovenske izbrane vrste.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.