Šport > Nogomet
50 ogledov

Oblak skočil na vrh ligaške lestvice

jan oblak atletico madrid EPA
Atlético Madrid se je z zmago proti Valencii (2.0) zavihtel na vrh španske lestvice. Real Madrid je proti Ebarju znova iztržil le točko (1:1). Barçina priložnost, da se zavihti na vrh, je splavala po vodi s porazom proti Celti (4:3).

Jan Oblak je na tekmi sedmega kroga španskega prvenstva ubranil vse poskuse Valencie in Atléticu pomagal do začasnega prvega mesta na lestvici La Lige. Rojiblancosi so tekmo dobili z dvema goloma razlike, čeprav so na srečanju zapravili kar dve enajstmetrovki.

Aktualne finaliste Lige prvakov je po dobri uri igre v vodstvo popeljal Antoine Griezmann, ki je bil v zaključku prvega dela nenatančen z bele točke. V drugem polčasu je enajstmetrovko zapravil še Gabi. V obeh primerih se je z dobro reakcijo izkazal domači vratar Diego Alves.

Končni rezultat je v tretji minuti sodnikovega podaljška postavil Kevin Gamerio. Oblak po sedmih ligaških obračunih ostaja pri dveh prejetih golih.

ronaldo real madrid | Avtor: EPA EPA
Real Madrid je po tretjem zaporednem ligaškem remiju izgubil prvo mesto na lestvici. Varovanci Zinedina Zidana so se znašli v zaostanku po golu Francisca Manuela Rica, v nadaljevanju pa je za izenačenje poskrbel Gareth Bale. Eibar je izid (1:1) zadržal vse do zadnjega sodniškega piska in se veselil prigarane točke.

Gakaktiki so sezono začeli s štirimi zmagami, temu pa so sledili trije neodločeni izid. Z delitvijo točk se je končala tudi njihova zadnja tekma Lige prvakov z Borussio Dortmund (2:2).

Barcelona je imela priložnost, da se z zmago proti Celti zavihti na vrh lestvice, vendar je ni izkoristila in se z gostovanja vrača praznih rok.

Španska liga, 7. krog:

Valencia - Atlético Madrid 0:2 (0:0)
Griezmann 63., Gameiro 90.

Real Madrid - Eibar 1:1 (1:1)
Bale 17.; Rico 6.

Espanyol - Villarreal 0:0 (0:0)

Malaga - Atletic Bilbao 2:1 (0:0)
Ramirez 82., Duda 83.

Celta Vigo - Barcelona 4:3 (3:0)
Sisto 22., Aspas 31., Mathieu 33/ag, Hernandez 77.; Piqué 58., 87., Neymar 64.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.