Šport > Nogomet
55 ogledov

Slovenski as "zacementiran" na vrhu

Jan Oblak EPA
Slovenski vratar Jan Oblak je izpolnil predvideno kvoto 28. tekem in se zavihtel na vrh seznama najboljših vratarjev La Lige v sezoni 2016/2017.

Atlético Madrid je v 37. krogu španskega prvenstva na gostovanju remiziral z Real Betisom (1:1) in osvojil pomembno točko v boju za tretje mesto na ligaški lestvici. Varovanci Diega Simeoneja so si s tem že zagotovili neposredno uvrstitev v naslednjo sezono Lige prvakov.

V Sevilli je celo tekmo odigral tudi slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, ki je s tem izpolnil predvideno kvoto in postal prvi favorit za nagrado Zamora.

Gre za priznanje, ki ga španski časopis Marca vsako leto podeli najboljšemu vratarju v La Ligi. Kriterij za določitev prejemnika nagrade je najboljše razmerje med številom odigranih tekem in prejetih zadetkov.

Vsak čuvaj mreže, ki se želi potegovati za to prestižno priznanje, mora odigrati najmanj 28 tekem vsaj po 60 minut. Oblak je kvoto izpolnil na tekmi z Betisom, na kateri je prejel en zadetek.

Škofjeločan je v letošnji sezoni prejel 20 golov na 28 ligaških tekmah, kar znaša 0,71 gola na srečanje. S tem je na lestvici tekoče sezone prehitel vratarja Barcelone Marca Andreja Ter-Stegna, ki je na 35 tekmah prejel 31 golov oziroma 0,88 gola na tekmo.

Drugič zapored

Oblaku se kljub poškodbi rame, zaradi katere je bil odosten več tednov, nasmiha druga zaporedna nagrada za najboljšega vratarja elitnega španskega prvenstva. V lanski sezoni je prejel vsega 18 zadetkov in tako izenačil rekord Francisca Liana iz sezone 1993/1994.

Glede na odstotek prejetih golov Oblakova zmaga ne bi smela biti vprašljiva, razen če bi se na zadnjih dveh tekmah prvenstva zgodil neverjeten preobrat. Atlético bo tako vpisal še četrto Zamoro v zadnjih petih letih, dvakrat se je nagrade veselil še Thibaut Courtois

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.