Šport > Nogomet
29 ogledov

Oblakovi zastopniki že v Manchestru

Jan Oblak EPA
Slovenski reprezentančni vratar je vse bližje prestopu na Otok.

V preteklih mesecih se je ime Jana Oblaka pogosto povezovalo z Manchester Unitedom. Trenutni prvi vratar "rdečih vragov" David de Gea je namreč vse bližje selitvi v Real Madrid, kamor je pred letom in pol že nameraval prestopiti.

Dodatni znaki za odhod španskega čuvaja mreže so tudi kritike, ki jih je trener José Mourinho namenil svojemu varovancu po eni od zadnjih tekem, lokalni mediji pa poročajo, da je razkošna vila v luksuznem delu Manchestra, v kateri De Gea živel, že naprodaj.

Ob pričakovanem odhodu Španca je sloviti klub v lovu za novim vratarjem, na Old Traffordu pa so oko vrgli na Jana Oblaka. Dobro obveščeni Manchester Evening News je v sredo poročal, da so zastopniki Slovenca že imeli sestanek s predstavniki Man Uniteda.

Oblakov agent je po navedbah omenjenega medija ta teden pristal v Manchestru in začel pogovore o morebitnem poletnem prestopu. Če bi bil posel izpeljan, bi najbrž šlo za najdražji vratarski transfer v zgodovini.

Oblak ima z madridskim Atléticom sicer sklenjeno pogodbo do leta 2021, odkupna klavzula za njegov odhod pa znaša vrtoglavih 100 milijonov evrov. Če bo Man Utd torej nakazal omenjeni znesek, potem španski kolektiv ne bo mogel zadržati svojega zvezdnika in Slovenec bo najbrž zamenjal državo.

Naklonjen selitvi na Old Trafford

V preteklih tednih je Manchester Evening News že citiral vir blizu Oblaka, ki je namignil, da je Škofjeločan naklonjen selitvi na Old Trafford: "Mislim, da je za vsakega igralca čast igrati v Angliji in za takšen klub. Če gre De Gea v Španijo, je mogoče vse."

Angleži niso pozabili dodati, da Oblak tekoče govori angleško in da s prilagoditvijo na novo okolje najbrž ne bi imel nobenih težav. 

Poleg Oblaka se Man Utd zanima še za dva nogometaša Atlética. Prvi je udarni napadalec Antoine Griezmann, drugi pa mladi branilec José María Giménez. Mourinho je sicer v zadnjih dneh že dejal, da je poškodba Zlatana Ibrahimovića malce spremenila načrte kluba za prestopni rok.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.