Šport
23 ogledov

Polanc ostaja z Mohoričem in Kumpom

jan polanc giro EPA
Slovenski kolesar Jan Polanc je za sezoni 2017 in 2018 podpisal pogodbo za kitajsko ekipo svetovne serije TJ Sport, ki je naslednik Lampre-Meride.

Janu Polancu se bi pogodba iztekla letos, a se je odločil za podaljšanje. Poleg Slovenca je to storil še Italijan Valerio Conti. "V profesionalnem kolesarstvu sem debitiral v tej ekipi. Vedno sem dobival vso potrebno podporo za napredek. Izbral sem, da bom ostal del ekipe. Prepričan sem, da mi bo nov projekt še bolj pomagal pri doživljanju vznemirljivih kolesarskih trenutkov," je ob podpisu dejal Polanc, zmagovalec etape na dirki po Italiji leta 2015.

TJ Sport je zdaj podaljšal sodelovanje s štirimi kolesarji, ki so v zadnjem času nosili dres Lampreja. To so Polanc, Conti, Portugalec Rui Costa in Italijan Diego Ulissi. Kolesarji, ki so imeli še podpisano pogodbo z Lamprejem, ostajajo člani te ekipe, med njimi sta tudi Marko Kump in Matej Mohorič. Tega sicer Lampre uradno še ni potrdil, a so ju mnogi kolesarski portali že preselili tja. Luka Pibernik, ki je za Lampre-Merido kolesaril v sezonah 2015 in 2016, se je ob izteku pogodbe odločil za selitev v Bahrain Merido.

Prav bahrajnska ekipa, ki v začetku leta 2017 vstopa v profesionalni peloton, je upala, da bo od Lampreja prevzela vse kolesarje in izginila iz kolesarstva, vendar so Italijani konec avgusta sporočili, da so našli kitajske pokrovitelje in na ta način rešili obstoj ekipe, ki pa bo prva kitajska v svetovni seriji.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.