Slovenija
100 ogledov

Janez Janša: Vedno več nas bo in vedno močnejši bomo!

Janez Janša, SDS Anže Petkovšek
Janez Janša v današnjem govoru na taboru SDS dejal, da prihaja čas političnih sprememb.

Če kdaj, Slovenija danes ponovno potrebuje politično silo, ki ve, zakaj je nastala, zakaj ostaja in kaj je treba početi v prihodnje, je v nagovoru ob začetku poletnega tabora SDS v Bovcu poudaril predsednik stranke Janez Janša. Naslednje volitve bodo tekmovanje vizij, je napovedal in nagovor sklenil z oceno, da prihaja čas političnih sprememb.

"SDS ni stranka, ampak družina"

Janša je v nagovoru zbranim članom in podpornikom SDS spomnil, da SDS ni le politična organizacija, pač pa velika družina, "ki je slovenska in demokratična". "Vidimo, da nismo sami, da ne hiramo, kot lahko vsak dan preberemo. SDS še nikoli ni bila močnejša, kot je danes," je poudaril. Za SDS po njegovih besedah drži pregovor, "kar ne ubije, te okrepi".

 

Kot je dejal, se niso soočali s poštenim bojem med strankami, ampak s poskusi, da se SDS kot edino alternativo izbriše iz slovenskega političnega zemljevida. "Temu smo se uprli. Ni bilo lahko, ampak smo še vedno tukaj, vedno več nas bo in vedno močnejši bomo," napoveduje Janša.

Po njegovih besedah danes poslušajo tiste, ki so zmagali na nepoštenih volitvah, da je pravzaprav vse v redu in da nikoli ni bilo boljše. A 80 odstotkov ljudi v Sloveniji se po Janševih ocenah s tem ne strinja. "Res je, da to, kar je, je najbrž najbolje, kar oni zmorejo. Vendar to ni največ, kar zmore Slovenija. Da zmore več, smo dokazali že večkrat, in to bomo dokazali tudi v prihodnjem mandatu," je še napovedal predsednik SDS.

SDS ima po njegovih navedbah izdelane programe in jim ni treba govoriti o obljubah, saj lahko postrežejo z rezultati iz prejšnjih mandatov. "Prej kot čez dve leti bo čas, ko bo treba biti konkurenčen z idejami in programi in vizijami. Ko ne bodo več dovolj manipulacije, ustanavljanje instant strank in zloraba državnih institucij," je ocenil Janša.

Čeprav so "investirali stotine milijonov, da nas ne bi bilo več", so po njegovih besedah dokaz za to, da bo naslednje politično tekmovanje v Sloveniji tekmovanje vizij.

Rešitev bi lahko prišla že v dveh mesecih

Kot je dejal, lahko z velikim obžalovanjem gledamo na zadnji dve leti praznega mandata vlade, "ki je bila sestavljena na podlagi goljufije in ukradenih ter nepoštenih volitev". Če se zlorablja institucije, da nekdo ostane ali pride na oblast, če se z državo upravlja v nasprotju z osamosvojitvenimi vrednotami, lahko govorimo o vsesplošni krizi, ugotavlja prvak SDS.
Spomnil je tudi na volilno abstinenco. "Če bi teh 80 odstotkov ljudi, ki pravijo, da ne gremo v pravo smer, volilo v skladu s svojim prepričanjem, bi bila Slovenija čez dva meseca drugačna," meni Janša. Zato je po njegovih besedah prva naloga SDS boj s to apatijo.

Svet se je dramatično spremenil

Sicer Janša ocenjuje, da bodo prihodnji meseci in leta v Evropi bistveno bolj viharni, kot so bili v preteklosti, pa tudi drugod se marsikaj dogaja, kar bo svet naredilo drugačen. V zadnjih dveh letih so se po njegovih besedah stvari dramatično spremenile predvsem zaradi napak pri migrantski politiki in odgovorih na finančno krizo. Ta svet stabilnosti zadnje čase kaže velike razpoke, ugotavlja Janša.

Z nezakonitim in nenadzorovanim prihodom migrantov brez selekcije je Evropa po njegovih ocenah bistveno povečala nevarnost terorizma in nevarnost, ki preti, da bo moral velik del Evrope spremeniti varen in brezskrben način življenja. Po njegovih besedah je v interesu Slovenije, da EU ostane, kot je začrtana v lizbonski pogodbi. "Zato nam ni vseeno, da je ta perspektiva zaradi napak nekaterih politikov v Bruslju in širše ogrožena," je poudaril.

Stranka je s danes v Bovcu začela tradicionalni, že 21. tabor v Lepeni.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 52
  • dragec 07:58 25.julij 2016.

    jaz sem afgan iz Kotnikove, on pa je albanec - katolik - ćefur

  • Zmago 23:26 24.julij 2016.

    AtaAufbiks nikar ne sodi drugih po sebi !!! Evo tvojih prijatelja: https://www.youtube.com/watch?v=ceZ3M2f5qUk

  • Zmago 23:24 24.julij 2016.

    dragec + si si pozabil dati ;-)) Ne gre mi v glavo da Janše ne maraš ?? Šipci ponavadi vkup držite ???