Slovenija
656 ogledov

Janez Kocijančič od Telekoma prejemal več tisoč evrov mesečno

Telekom Slovenije Saša Despot
Da so državna podjetja bankomati za nekatere stranke, je ta teden dejala šefica NSi Ljudmila Novak. Nekdanji šef Telekoma Peter Grašek dodaja: "Ni bilo, da bi izplačevali kot bankomat, vse je bilo nekako zavito, dogajalo posredno."

"Dvorni dobavitelj je bil Iskratel, ki je bil zgodovinsko največji dobavitelj in nam je pri prehodu na ADSL in VDSL prodajal zastarelo tehnologijo, ki bi nas naredila nekonkurenčne. Šlo je v desetine milijonov evrov," je za TV Slovenija povedal Peter Grašek.

"Nekatera oprema, ki jo Telekom kupuje od dobaviteljev, je gotovo tudi dvakrat preplačana," je povedal nekdanji podpredsednik uprave Telekoma Miran Kramberger. 

Nekateri so služili tudi prek raznih svetovalnih pogodb, najglasneje se omenja agencijo Pristop: "Ko sem prevzel Telekom so bili to zelo visoki zneski, prek deset milijonov evrov je šlo samo za neka sponzorstva," poudarja Grašek.

Kocijančič je prejemal več tisoč na mesec

Grašek omenja tudi nekdanjega prvega nadzornika Telekoma Leonarda Peklarja, ki se je zaradi nepravilnosti pri nekaterih poslih tega podjetja znašel na sodišču. Grašek je za TV Slovenija še dejal, da to ni bil njegov edini greh in da se način dela na našem največjem operaterju ni dosti spremenil.

Kramberger pa je še povedal, da je imel nekdanji predsednik Socialnih demokratov in Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič z družbo sklenjeno svetovalno pogodbo za nekaj tisoč evrov na mesec. "Za kakšne posle je šlo, ne vem, ker pogodbe nisem sklepal jaz, niti zanjo nisem vedel," je povedal Kramberger. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 40
  • Konrad Ajster 22:13 15.junij 2015.

    J. Kocjančič, je bil tudi nekdanji direktor banke »Investicijska banka«, s katero smo obrtniki do leta 1992 poslovali, a je v nekaj letih prišla v stečaj in tudi mene tožili za večji znesek in po dveh letih, sem dokazal, da ...prikaži več je banka meni dolžna in mi niso vrnili nič pa tudi delnice večji znesek 600.000 tedanjih šilingov, nikoli nisem nič dobil, ker je Kocijančič velik prevarant pa ga država še naprej ščiti!

  • BojanBojan 07:18 15.junij 2015.

    Ha ha ha ha ha ha ha ha.....Pa vi mislite, da je Janez delal kot predsednik Olimpijskega komiteja zastonj?!Pa ne se hecat...zgodba za ovce! Takih pogodb je na stotine...ne samo prodaja opreme za 3x, 5x, 10x-ne cene...tudi svetovalne ...prikaži več pogodbe...isto je bilo z vsemi paradnimi konji...sploh HIT iz NG... Pogodbeniki nikoli od znotraj niso videli HITa, kaj šele delali za njega , pa so imeli pogodbe na letni ravni za več 10.000€...In to vsi...naši in njihovi...le, da je bilo levih precej več, saj so desni bore malo krojili...bolj so se jih sline cedile...ko so pa prišli na vrsto...potem pa brez sramu!Ja, ja...nacionalni interes...ha ha ha ha ha...striženje ovc...sicer je res, da nas tujci niso "pokupili", so nas pa zato "naši" bolj ostrigli...Pa še malo poglejte priimke zaposlenih na Telekomu (Mobitelu)...kot da prideš v parlament (skupščino) leta '88...sami znani, sinovi, hčerke, vnuki in vnukinje....mi pa plačujemo....nacionalni interes!

  • 6a6330cf643e6297e0f11772a01ce2d9c0c144b1 14:41 14.junij 2015.

    Tako bom dejal, dokler je v prejšnjem sistemu kradla zgolj polovica privilegirancev je še šlo, ko se je v novem priključila še druga je pa vse skupaj začelo pešat. Če se že obtožujemo, bodimo vsaj korektno pošteni!