Šport
120 ogledov

Janežič do Diamantne lige

Luka Janežič Saša Despot
Mladi slovenski atlet Luka Janežič je doživel lepo priznanje.

Slovenski atlet Luka Janežič, ki je na pravkar končanem evropskem prvenstvu v Amsterdamu v teku na 400 metrov osvojil peto mesto, je prejel vabilo za nastop na tekmi diamante lige, ki bo na sporedu 22. in 23. julija.

Z odličnim nastopom v finalu teka na 400 metrov in časom 45,65 si je 20-letni Janežič tako priboril mesto med svetovno atletsko elito, saj bo nastopil na tekmovanju diamantne lige v Londonu.

"Želja vsakega atleta je nastop na diamantni ligi. Ta želja se mi je zdaj uresničila, seveda pa mi brez trdega dela in garanja to ne bi uspelo. S trenerjem Rokom Predaničem očitno delava zelo dobro, vesel sem, da imam takega trenerja, ki živi za atletiko. Tako se bom pomeril v najprestižnejšem in najmočnejšem atletskem mitingu. Vesel sem tudi, da imam zelo dobrega menedžerja, ki mi to tudi omogoča. Za zdaj zelo dobro sodelujemo in to je zelo pomembno," je bil nad vabilom navdušen Janežič, lani tretjeuvrščeni na EP do 23 let.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.