Magazin > Film & Glasba & TV
47 ogledov

Jani: "Bine se je pravilno odločil"

Gostilna išče šefa POP-TV-2
Pogovarjali smo se z Janijem, ki je sinoči moral zapustiti šov Gostilna išče šefa. Med drugim je vedel, da gostilne ne bo dobil, ni mu pa žal za nobeno stvar.

Kako se počutiš, ko si bil tik pred finalom izločen?
Počutim se zelo dobro. Zelo sem vesel, zelo sem zadovoljen sam s sabo, s svojim delom in tem, kar sem pustil v gostilni. Pustil sem sebe v gostilni, od prvega do zadnjega dneva sem bil isti. Ni mi žal, da sem izpadel pred finalom. Zavedal sem se, da tudi če pridem v finale, te gostilne ne bom dobil.

Rekel si, kar si zaslužiš, to dobiš. Si si ti zaslužil oditi pred finalom? Sam si napovedal, da nameravaš priti ko konca, bil si prepričan v zmago. Kje misliš, da se je zalomilo?
Včeraj čez dan sem prišel do zaključka, da v nobenem primeru gostilne ne bom dobil, ker tukaj odločajo gledalci. Ne vem, zakaj se gledalcem nisem prikupil. Ne razumem, zakaj je tako, ker sem ves čas trdo garal in pustil svoj pečat. Želel sem si to gostilno. Na nek način sem si jo z delom tudi zaslužil. Mislim, da se je Bine pravilno odločil in sprejmem njegovo odločitev. Za to gostilno, glede na to, da bodo izbirali gledalci, sta prava tekmovalca v finalu.

Komentatorji na naši spletni strani so se obregnili ob to, da si ves čas preklinjal in se obnašal nonšalantno. Je bil to morda razlog, da si moral iti?
(smeh) Spet bodo rekli, da sem aroganten. Ljudje, ki me poznajo, vedo, da nisem ne aroganten ne nonšalanten. Veliko preklinjam, to je res, s tem pa nikomur nič ne škodujem. To je del mene.

Se ti je zdelo takšno izločanje fer, da te ne izločijo gledalci?
Dobro mi je, da me je Bine izločil. Ni povedal negativnih kritik in stvari o meni, ko me je izločal. Pohvalil me je, da sem dober kuhar in da sem kreativen. Ne vidim težave v tem, da me je poslal domov. Bo pa sedaj širna Slovenija spoznala, da jaz in Bine nisva bila dogovorjena od začetka, da bom jaz zmagal.

Pojavile so se govorice, da sta si z Binetom v sorodu in da te je favoriziral. Tvoj komentar?
(smeh) Jaz in Bine se nikoli prej v življenju nisva srečala. Da bi bila v sorodu? Jaz tega ne vem. Nikoli nisem občutil, da bi me Bine favoriziral. Nekaj izzivov sem zmagal, nekaj pa sem jih izgubil in obakrat upravičeno. Mogoče pa sva si z Binetom na nek način podobna. Oba imava tetovaži. Sam se ne bi postavljal ob bok Binetu, ker je veliko bolj sposoben kot jaz, sem pa na pravi poti, da postanem tak, kot je on.

Bine ti je pred odhodom rekel, da si vedno zadaš preveč, da preveč zakompliciraš in da ti na poti do cilja največkrat spodleti. Se strinjaš s tem?
Ob Roku sem imel edini jajca, da si postavim visoke cilje. Pri nobeni kreaciji nisem ubral najlažje poti, nikoli se nisem ponavljal in delal istih stvari. Zadajal sem si visoke cilje. Treba je napredovati. Bolje, da mi je nekajkrat spodletelo, kot pa da sem delal iste stvari. Po drugi strani pa imam največ jedi na jedilnem listu. Kar sem prišel iskat v to gostilno, sem dobil. Dobil sem veliko znanja, odprl se mi je spekter, kar se tiče kreiranja. Zelo dobra izkušnja. Spoznal sem veliko novih ljudi.

Česa si se naučil, za kar si mislil, da sploh ni mogoče?
To, da je pri kreiranju vse možno. Na krožnik sem spravil takšne kombinacije, za katere sem prepričan, da jih ni še nihče.

Se je splačalo priti nazaj v šov ali bi bilo sedaj, ko veš, da z gostilno ne bo nič, bolje, če se po Rokovem odhodu ne bi vrnil? In zakaj?
Ne, splačalo se je vrniti nazaj. V teh dneh sem se naučil še marsikaj. Ni mi žal niti za en dan niti za eno stvar, ki sem jo naredil v tej gostilni. Če bi šel še enkrat od začetka, bi delal enako.

Včeraj te je izločil Bine, pred tem pa gledalci. Kaj je bilo hujše?
Prvo izločanje mi je bilo bedno. Šel sem na vroči stol kot podpora Roku. Še enkrat bi to naredil, ker je dober človek, prijatelj in sodelavec. Od prvega trenutka, ko sem sedel na stol, sem vedel, da bom šel ven. A to sem mu obljubil in to sem držal.

Kdo ima več možnosti za zmago, Andrej ali Julijana?
Andrej ima veliko več možnosti. Julijana se mi ne zdi sposobna voditi te gostilne. Zanjo je bilo preveliko breme, prevečkrat se je oklepala na druge, prevečkrat je potrebovala potrditev od drugih. Manjka ji samozavesti.

Za koga boš ti glasoval?
Za Andreja.

Bi delal za koga od njiju? Zakaj da, zakaj ne?
Ne bi delal za nobenega. Ne gledam pa na to osebno. Tej gostilni sem dal svoj pečat, dal sem ji samega sebe. Nekomu lahko pomagam gostilno postaviti, ne bi pa delal, ker imam več drugih načrtov.

Anketa na naši spletni strani je pokazala, da bo zmagala Julijana. Kako to komentiraš?
Treba je pogledati, kdo glasuje pri teh anketah. Ljudje na forumih me niso marali, ko pa pridem med ljudi, znance in tiste, ki poznajo gostinstvo, pa me podpirajo in cenijo. Te ankete so nerealne. Zato pa sem bil Binetu hvaležen, da me je včeraj poslal domov. Ni realna slika, kdo bo dobil to gostilno. Še najbolj bi bilo realno, če jo dobi Andrej. Ni mi žal za nobeno stvar, ki sem mu jo pokazal. Še pri zadnjem izzivu sem mu pomagal. Je fant na mestu in mu privoščim to gostilno.

Kaj je bilo najtežje v šovu v teh desetih tednih?
Zadnji teden mi je bilo zelo težko. Zaprl sem se vase in reševal težave sam s seboj. Skozi ves šov nisem izpostavljal svojega osebnega življenja. Ker je moje in bo tako ostalo. Kar pa se bo dogajalo profesionalno, bo javno. Ko sem bil zunaj, sem pogledal komentarje, ob katerih se nisem dobro počutil. Ker res trdo delaš, ljudje pa tega ne vidijo. Vzemimo primer umivanja rok. Na dan smo si umivali roke 150-krat. Imam se za zelo čistega človeka, tudi doma imam zelo čisto. Jaz si ves čas umivam roke, na televiziji pa je bilo videti, da si jih ne. Ljudje so tako sklepali, da smo umazani.

Kaj boš najbolj pogrešal?
Adrenalin, akcijo in kreiranje.

Kaj je bil najlepši trenutek v šovu?
Definitivno Teja. Bila je svetla točka. Težko mi je bilo, ko je šla in nisem imel več opore.

Tekom šova si bil večkrat zunaj. Kaj je bila pa včeraj prva stvar, ki si jo naredil na prostosti?
Enako kot prvič, ko sem šel ven – dobil sem se s Tejo in bila sva skupaj. Bila sva sama, nisem hotel proslaviti, da sem prišel ven. Cenim zasebnost in potrebujem svoj mir in včeraj sem ga res potreboval.

Ali je šov izpolnil vsa tvoja pričakovanja?
Definitivno. Sploh če pogledam Bineta Volčiča. Zadovoljen sem, da sem lahko sodeloval s takim človekom in upam, da bova lahko sodelovala še naprej. Sebe ne vidim na istem nivoju, kot je Bine, on je veliko bolj izkušen. Bi se pa rad še naprej učil od njega.

Zakaj si se sploh prijavil na šov?
Ker je kuhanje moje življenje. Brez kuhanja ne znam živeti. Videl sem neko izkušnjo, izziv in priložnost, da se javno izpostavim in da vidim, če sem na pravi poti. Sam sebi sem dokazal, da sem.

O gostilni se veliko piše. Si pripravljen na medijsko izpostavljenost?
Seveda. Za nazaj ne bom gledal nobenih stvari, ker me ne zanimajo. Zase vem, kakšen sem in to vedo tudi ljudje, ki so okoli mene. Vedo, da se nisem spremenil niti za milimeter. Takšen sem in takšen bom tudi ostal.

Kako je bilo biti ves čas obdan s kamerami? So te kaj motile?
Na začetku so bile s tem težave, prvi teden se je bilo treba na njih navaditi. Potem sem jih pa odmislil.

Kje so te bolj motile - v gostilni ali v hiši?
Nikjer me niso motile. Za določene trenutke, ko sem bil s Tejo, pa bi bilo bolje, da kamer ne bi bilo.

Kakšne načrte imaš s Tejo za prihodnost?
Sva srečno zaljubljena, sva skupaj kot par. Najprej se je treba malo pomiriti in razmisliti, imava več načrtov, kjer bi lahko sodelovala. Kuhanje naju povezuje in tukaj sva se našla. Poskusila bova čim več delati skupaj. Morda ustvariti neko znamko in delati iz tega različne stvari.

Teja je v intervjuju, ko je zapustila gostilno, omenila, da bi v primeru, če bi ti zmagal, delala za tebe, ni bila pa prepričana, če bi jo ti zaposlil. Kako na to odgovarjaš?
Zadnjih štirinajst dni sem velikokrat ponovil, da je Teja, v primeru če zmagam, prva, ki bi jo zaposlil. Brez nje bi mi bilo težko voditi gostilno in bila bi mi v veliko pomoč.

Če bi zmagal v šovu, kaj bi označil za večjo srečo - biti novi šef ali najti novo ljubezen?
Prva stvar je ta, da sem našel novo ljubezen in človeka, s katerim lahko funkcioniram. Ne samo v zasebnem življenju, ampak naju združuje tudi poslovna smer. To gre eno z drugim. Če nekdo dela v gostinstvu, partner pa ne, je skupno življenje zelo težko. In če nama uspe izpeljati eno z drugim, še toliko bolje.

Kakšne imaš načrte za naprej? Ali se boš ukvarjal samo s kuharskimi tečaji?
Prva stvar, ki ostaja, so kuharski tečaji. Treba pa je razmisliti, kako naprej. Najverjetneje bomo spremenili lokacijo in naredili tečaj za več ljudi. Odprt sem za več različnih možnosti, nazaj kot kuhar pa ne grem več delat. S kreiranjem in sodelovanjem z različnimi kuharji lahko več dosežem. Nisem človek, ki bi v eni kuhinji deloval vse življenje. Potrebujem izzive in akcijo.

Si kaj razmišljal o tujini?
Sem razmišljal že prej, težava na nek način pa je moj sin. In ne grem nikamor več za tako dolgo časa, kot sem šel sedaj. Bilo mi je zelo težko, tako da tujina zaenkrat odpade. V Sloveniji je veliko šefov, od katerih se lahko učim.

Kako je tvoj sin sprejel vso igro in ves šov?
Nekako je bil z mano ves čas. Na trenutke mu je bilo težko. Veliko sem se z njim pogovarjal in je sedaj v redu. Razume veliko stvari, z njim se da pogovoriti o veliko stvareh. O gostilni sva se veliko pogovarjala že prej. Na nek način je ponosen na to.

Kdaj in zakaj je med tabo in Lukom sploh prišlo do konflikta?
Na začetku sva se dobro razumela. Ko pa smo vedno več delali skupaj, je prišlo do razhajanj. Preskok se je zgodil iz dveh razlogov: prvi je bil polenta -Luka bo že vedel, o čem govorim - drugi pa, da se kot vodja po koncu dneva, ko je treba pospraviti, uleže in ga briga za vse. Takrat se mi je zameril. Kot kuharja sva si različna kot dan in noč. Kot oseba ni slab. Nikoli nisva bila sovražnika. V vseh pogledih pa se močno razlikujeva.

Na katero stvar si najbolj in na katero najmanj ponosen?
Najmanj na cmoke, ki so se mi ponesrečili, ker sem bil zelo utrujen. Najbolj pa sem ponosen na vse kreacije in da sem od prvega dneva do zadnjega ostal isti. Nisem se drl, nisem imel izpadov, le z Zoranom sem imel en zaplet, bil sem miren od prvega do zadnjega dneva. In to sem jaz.

Komentarjev 10
  • sintesi 21:23 12.december 2012.

    sploh pa, a je lohk kaj hujšega kot dat surove štrulje pred goste......zavrnili so 11 porcij štruljev ker so bili surovi in nekdo ki ne zna štruljev skuhat naj bo šef gostilne????

  • Anica Ana 13:05 10.december 2012.

    se opravičujem drže

  • Anica Ana 13:04 10.december 2012.

    Žal res,nima pokončne dreže,tud nas sosede,le redko ogovori,al pozdravi.Tak,da nč čudnega,tak odnos do šefov..namest,da bi jih pogledal,je raje nekaj mešal..Poleg tega prav neukusno,do njega,kako je gos.pomivalki grdo rekel glede kave.Kdor visoko leta,nizko pade..žal,ta pregovor še velja