Šport
33 ogledov

Jani Brajkovič končal na 11. mestu

jani brajkovič astana EPA
Slovenski kolesar Jani Brajkovič je drugo etapo preizkušnje v Združenih državah Amerike končal na 11. mestu. V skupnem seštevku se 28-letnik nahaja na 9. mestu.

Slovenski kolesar Jani Brajkovič (Astana) je v drugi etapi dirke USA Pro Challenge v Koloradu osvojil 11. mesto. Na preizkušnji od Montrosa do Crested Butta je zmagal domačin Tejay van Garderen (BMC), ki je v skupnem vodstvu.

jani brajkovič olimpijske igre | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA
Van Garderen je ob koncu etape pobegnil skupaj z rojakom Christianom Vandejem Veldejem, ob koncu pa je imel več moči za zmago, ki mu je prinesla tudi skupno vodstvo. Tretji je bil danes Rus Ivan Rovni, ki je zaostal šest sekund. Brajkovič je v cilj prikolesaril z 12 sekundami zaostanka, takšen pa je tudi njegov skupni zaostanek. Po dveh etapah je Brajkovič na devetem mestu. V četrtek bodo kolesarji vozili tretjo etapo, 210 kilometrov dolgo preizkušnjo od Gunnisona do Aspna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.