Šport
29 ogledov

Garnbretova še naprej dominira

Janja Garnbret plezanje Profimedias
Slovenska športna plezalka je osvojila svoj drugi mladinski naslov v le nekaj dneh.

17-letna Janja Garnbret je na mladinskem svetovnem prvenstvu na Kitajskem osvojila še naslov v balvanih, potem ko je pred dnevi ugnala vso konkurenco že v težavnosti. Drugo mesto je osvojila Vita Lukan. Garnbretova je letos osvojila tudi članski svetovni naslov v težavnosti ter skupno zmago v svetovnem pokalu težavnosti.

V sredo so Slovenke na Kitajskem v težavnostnem plezanju osvojile prvo, drugo in tretje mesto, na najvišjo zmagovalni stopnički je stala Garnbretova, srebrna je bila Mia Krampl, bronasta pa Lukanova.

Janja Garnbret (Šaleški AO) je bila po sredinem težavnostnem zmagoslavju razred zase tudi v balvanih. V finalu je bila daleč najboljša, saj je edina dosegla vse štiri vrhove in tako ubranila tudi naslov svetovne mladinske prvakinje v balvanskem plezanju v kadetski konkurenci do 18 let.

"Vesela sem, da mi je uspelo splezati vse balvane v vseh krogih. Čeprav sem že po prvih treh balvanih postala svetovna mladinska prvakinja, sem se kljub temu pošteno namučila za vrh v zadnjem balvanu. Še posebej pa sem vesela, da sva z Vito pokazali, da s Slovenkami ni šale. Zadovoljna sem s svojo formo in se že veselim svetovnega pokala v Kranju," se je smejalo nepremagljivi Korošici.

Lukanova dopolnila uspeh

Izjemen slovenski kadetski uspeh je soustvarila 16-letna Vita Lukan (ŠPO PD Radovljica), ki je z balvanskim srebrom na Kitajskem izboljšala lanski bron z mladinskega svetovnega prvenstva. Tretja med kadetinjami je bila Američanka Maya Madere.

"Po doseženem tretjem mestu v težavnosti sem se na balvansko tekmo podala dokaj sproščeno. Balvani v polfinalu so bili težki in zelo sem bila vesela, da sem se uvrstila v finale in na koncu osvojila drugo mesto. Za piko na i pa mi je družbo na podelitvi delala Janja, ki je tudi tokrat prepričljivo zmagala," se je že druge medalje na MSP 2016 veselila tudi Gorenjka.

Slovenska mladinska reprezentanca v športnem plezanju pod vodstvom selektorja Anžeta Štremflja in trenerja Domna Švaba je na letošnjem MSP skupno osvojila šest medalj, vse v kategoriji kadetinj do 18 let. Garnbretova si je priplezala dve zlati - v težavnosti in balvanih - ter srebrno v kombinaciji (balvansko, hitrostno in težavnostno plezanje), Lukanova srebrno v balvanih in bronasto v težavnosti, Kramplova pa srebrno v težavnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.