Slovenija
16 ogledov

Janković: "Nočem biti novi Ivo Sanader"

Preiskava Zoran Janković Saša Despot
"Ne verjamem, da ima moje prijetje politično ozadje. Ne želim biti novi Sanader, ni razloga za to. Prav tako ne verjamem, da bodo imele hišne preiskave vpliv na mojo politično prihodnost. Odločitev je na strani volivcev," je za srbski Telegraf dejal župan MOL Zoran Janković.

O prijetju ljubljanskega župana Zorana Jankovića so se razpisali tudi tuji mediji. Srbski Telegraf pa je na svoji spletni strani objavil ekskluzivni intervju. V njem je Janković dejal, da ne želi biti novi Ivo Sanader, ter da o akciji ni vedel ničesar.

„Nisem novi Sanader!“

„Svoje delo bom opravljal še naprej, vse skupaj ne bo vplivalo na moje vsakodnevne naloge. Prvič pa slišim vzporednice z Ivom Sanaderjem, vendar menim, da za to ni razloga. Nočem biti novi Sanader, ker se to sploh ne bo zgodilo,“ je Janković dejal v pogovoru za srbski Telegraf.

„Delo opravili korektno“

Poudaril je, da ni bilo nobenih znakov, ki bi nakazovali, da se bo akcija zgodila ravno v četrtek, ter da so kriminalisti in policisti korektno opravili svoje delo. "Niso me aretirali, ampak sem le sodeloval s policijo, ki je opravila preiskavo v moji hiši ter na mojem delovnem mestu. Preiskovalci so s seboj odnesli vse, kar jim bo pomagalo pri nadaljnji preiskavi, Dokumente, ki so jih zasegli so imeli že prej, saj so javno dostopni."

„Akcija ni imela političnega ozadja“

Janković je za srbski telegraf zanikal pisanje slovenskih medijev, da naj bi imela četrtkova akcija politično ozadje. Prav tako ne verjame, da bo omenjeni dogodek vplival na njegovo nadaljnjo politično kariero. "Odločitev je na strani volivcev," je še dejal župan MOL za srbski Telegraf.

Komentarjev 12
  • mph 08:41 27.november 2012.

    Edini Sanader pri nas je Majer. Sanader je v primerjavi z njimi pravi amater.

  • boskre 14:58 30.september 2012.

    Ma Zoki, Ivo je zate pionirček ... ti si ba*aba da mu na Balkanu ni para.

  • Mateja Vezjak 12:17 30.september 2012.

    Naj ga dajo na goli otok kamenje prestavlat, zraven pa še ostale politike,...