Slovenija
23 ogledov

Jankovića spet ni bilo na sodišče

slovenija 24.11.2011 Zoran Jankovic, Pozitivna slovenija, intervju, volitve, Mes Boštjan Tacol
Ljubljansko okrožno sodišče je preklicalo predobravnavni narok za ljubljanskega župana Zorana Jankovića in soobtožene v zadevi Niš.

Tožilstvo ljubljanskemu županu očita, da je s soobtoženimi - nekdanjima sodelavcema Mitjem Marinškom in Stanislavom Brodnjakom ter ustanoviteljem ljubljanskega nepremičninskega podjetja BSD Borisom Milevojem - preko prijateljskih podjetij pri nakupu zemljišča v Nišu kot takratni predsednik uprave Mercatorja pridobil protipravno premoženjsko korist v višini 100.000 evrov.

Marinšek je zaradi zdravstvenih razlogov zaprosil za preložitev prejšnjega predobravnavnega naroka. Odvetnik Emil Zakonjšek je zato predlagal, da se predobravnavni narok zaradi odsotnosti prvoobtožnega ne opravi, saj so preostali trije obtoženi sostorilstva oziroma pomoči Marinšku pri zlorabi položaja, sodišče pa je predlogu ugodilo.

V kabinetu župana Jankovića so sicer pojasnili, da se ta po dogovoru z odvetnikom naroka ni udeležil, saj "je bil namen sklica le izrek o krivdi". Na sodišču ga je zastopal odvetnik, ki bi se izrekel, da Janković ni kriv očitanega dejanja, saj je omenjeno pogodbo prvič videl prav na sodišču, so zapisali.

Za danes napovedani predobravnavni narok je sodišče preklicalo zaradi dopolnitve izvedenskega mnenja, ponovni narok pa bo predvidoma razpisan v treh tednih. 

Obtoženi imajo na predobravnavnem naroku možnost priznati krivdo in se s tožilstvom pogoditi za kazen. Če krivde ne priznajo, se zanje začne glavna obravnava.

Komentarjev 11
  • GROM X 16:19 12.maj 2015.

    Janković ne smeš še na sodišče ,ker te lahko zaprejo. Nam na meji z Brezovico si obljubil še kanalizacijo za čas županovanja

  • dragec 00:29 07.maj 2015.

    Pršu je JJ

  • patrijarh 09:10 06.maj 2015.

    Sem te pogrešal,si šele s Kumrovca pršu