Slovenija
24 ogledov

Janković "ve", da ima trgovski del Stožic potencialne kupce

Zoran Janković v Stožicah. Boštjan Tacol
Novoizvoljeni župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković pravi da ve, da ima trgovski del Stožic kar nekaj potencialnih kupcev. "Toda dokler ne bo zasebni kupec ne samo podpisal pisma o nameri, ampak tudi plačal avans na kupnino, se o tem ne bom opredeljeval," pravi.

V nedeljo izvoljeni župan prestolnice Zoran Janković je tako komentiral neuradne informacije, da naj bi nosilec projekta nakupovalnega centra Stožice, družba Grep, prejšnji teden z ameriškim skladom ICON Capital Group podpisal obvezujoče pismo o nameri. Janković se do te informacije, dokler ne bo zasebni kupec tudi plačal avansa na kupnino, kot je povedal, ne bo opredeljeval.

Velika škoda je, da trgovski center v Stožicah ne obratuje, je prepričan Janković. "Res je škoda, da center stoji, saj ima vse pogoje, da bi bil najboljši v tem delu Evrope, je tudi na izjemni lokaciji," je poudaril in dodal, da so si banke vzele preveč časa za razmišljanje o odobritvi dodatnega kredita.

"Že ob izboru zasebnega partnerja smo podpisali tako imenovano predporočno pogodbo, ki je pomenila, da se v trenutku, ko dobi mesto stadion in dvorano z uporabnim dovoljenjem, ločimo in smo v zemljiški knjigi vpisani kot lastniki dvorane in stadiona, ki sta v funkciji že leto in pol," je danes še povedal župan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.