Slovenija
54 ogledov

Janković: "Vesel sem, da spet pride Danijela"

Praznična Ljubljana Anže Petkovšek
V sredo naslednji teden bodo v prestolnici prižgali praznične luči. Za zabavni program bodo na magistratu namenili 113 tisoč evrov, ostalo bodo primaknili donatorji, Ljubljančane pa bo med drugimi letos spet zabavala hrvaška pevka Danijela.

Tudi stroški okraševanja Ljubljane ne bodo nič višji kot lani, poudarjajo na mestni občini (Mol) – za lansko decembrsko okrasitev prestolnice so namenili 167 tisoč evrov. 

Po mestu bodo namestili več kot 60 kilometrov lučk, ki jih bodo tradicionalno prižgali 3. decembra. Umetnik Zmago Modic v svetlobno okrasitev kot vsako leto dodaja novo zgodbo, tudi tokrat jo bo, a naj to ostane presenečenje, pravijo na Molu. 

Med nastopajočimi se bodo od sredine decembra dalje na različnih odrih po mestnem središču zvrstili Parni valjak, Danijela, Čuki, Modrijani, Big Foot Mama, Siddharta, Uroš Perić, CoverLover in Maja Keuc.

Če bo slabo vreme, namesto ognjemeta le zvočna salva

Podaljšano je obratovanje božične tržnice – letos bodo trgovci izdelke lahko prodajali do enajstih zvečer, gostinci pa bodo lahko kuhano vino prodajali do polnoči. 

hiške | Avtor: D. J. D. J.

Gostinska ponudba bo tudi bolj zelena kot doslej, kuhanega vina ne bodo več ponujali v plastičnih kozarcih, pač pa morajo imeti vsi gostinci enake keramične lončke z motivom Ljubljane. Za ognjemet bodo tako kot lani namenili manj kot štiri tisoč evrov, sta pa spet pripravljeni dve različici – prva je klasični ognjemet, če pa vreme tega ne bo dopuščalo, bodo izvedli le zvočno salvo. 

Letošnja novost decembrskega prazničnega programa je silvestrovanje za družine z otroci, ki bodo lahko na Kongresnem trgu v novo leto vstopili že ob petih popoldne. Vsak dan bodo lahko otroci v ustvarjalnih delavnicah tudi izdelovali okraske in z njimi okrasili novoletne jelke.  

Komentarjev 5
  • Ferluci 11:34 28.november 2014.

    Čefurijada ponovno v Ljubljani. Sramotna. Bebavi folk, bebava Ljubljana!

  • jaki 14:58 27.november 2014.

    Boli me "djoko" za Ćefurbljano!

  • Kranjica 14:29 27.november 2014.

    "Kruha in iger!". Se kdo vpraša, za koliko šolskih malic bi bil lahko denar? Ali pa , koliko bi to pomenilo Karitasu?