Slovenija
66 ogledov

Jankoviću uničili sadovnjak: 17 jablan in 11 hrušk

Sadovnjak Ljubljana Mestna obcina Ljubljana.
V začetku tedna so neznanci poškodovali javni sadovnjak Mestne občine Ljubljana, ki je urejen na Grbi. Polomili so večino lani zasajenih sadik in s tem povzročili za približno 2.000 evrov materialne škode.

Neznanci so v noči z nedelje na ponedeljek, iz 21. na 22. avgust 2016, polomili vrhnje dele sadik in tako poškodovali 17 jablan in 11 hrušk, ki so zasajene na južnem delu sadovnjaka, ter vse sadike oreha, kostanja, skorša, murve, nešplje, kakija in asimine v severnem delu. 

"Sadje iz javnega sadovnjaka, ki je bil urejen lani, bo na voljo vsem meščanom ter obiskovalcem Ljubljane, zato se sprašujemo, ali se posamezniki, ki so namerno povzročili škodo, zavedajo, da so s tem škodovali tudi sebi, saj se bo zaradi poškodb sadik začetek rodnosti posameznih dreves zamaknil za najmanj dve leti," so sporočili z magistrata. 

Vandalizem so prijavili Policijski postaji Vič, v sadovnjaku pa bodo izvedli oskrbovalna dela za odpravo škode. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 28
  • primorka 16:43 26.avgust 2016.

    Škoda dreves. Pa ni važno čigave so. Očitno tisti ki so to naredili, ne vejo koliko truda je potrebno,da zrastejo. Koliko dela je potrebno okoli ene sadike in kakšno je veselje, ko vidiš na njej prvi plod. In v sušnih ...prikaži več obdobjih, koliko vode zapraviš,da jih ohranih pri življenju, vsaj pri nas. Mi smo v skrbeh že ko vidimo samo eno suho vejico. Če pa njeno rast spremljaš že,ko požene iz koščice je veselje še večje.

  • maresem 16:31 26.avgust 2016.

    Runkl si ti, poglej se v ogledalo.

  • mrki 16:18 26.avgust 2016.

    Jankoviću uničili sadovnjak: 17 jablan in 11 hrušk------------------------mislm , pa kaj vam je novinarski pisunčki !?? ne znete seštet 2+2 ali 1+1 ? A je Jankovič to iz svojga žepa plaču ? al iz žepa raje ?