Slovenija
25 ogledov

Janša bo na sodišče hodil do konca aprila

Janez Janša Patria Anže Petkovšek
Priča. Uslužbenec obrambnega ministrstva zagotavlja, da države nihče ni silil, kje naj kupi oklepnike.

Nekdanji predsednik vlade Janez Janša je danes prvič, odkar ne vodi več države, prišel na nadaljevanje sojenja, ki proti njemu poteka zaradi domnevne koruptivnosti pri državnem nakupu vojaških oklepnikov. Sodnih obravnav se bo moral Janša udeleževati predvidoma še dober mesec, saj je sodišče do konca aprila napovedalo še štiri obravnave, potem pa bi se sojenje že lahko zaključilo.

Vplival ni nihče

Včeraj je ljubljanska sodnica, ki sodi Janši, zaslišala Damijana Dolinarja, nekdanjega šefa direktorata za logistiko na ministrstvu za obrambo. Ta sodišču zagotavlja, da nihče ni vplival na to, koga od ponudnikov vojaških oklepnikov naj država izbere, in da je strokovna komisija ponudbo Patrie ocenila kot najugodnejšo za državo. “To bi lahko izvedli kot nakup zaupne narave, vendar je bilo takrat odločeno, da se prek javnega poziva pridobi več konkurenčnih ponudb,” zagotavlja Dolinar.

Tožilstvo mora sicer na sodišče čim prej poslati še manjkajoče dokaze, ki naj bi jih finska policija zasegla zaposlenim v Patrii.

Komentarjev 4
  • PIKO5 23:33 02.april 2013.

    Kdaj pa se bo začelo sojenje največjemu (slovenskemu) balkanskemu lopovu zorangutanu.?????Moramo vprašat v murgle ?????????????

  • dragec 10:37 26.marec 2013.

    Uslužbenec obrambnega ministrstva zagotavlja, da države nihče ni silil, kje naj kupi oklepnike.Vprašanje in kdo je ta "država"????

  • dragec 08:29 26.marec 2013.

    Upajmo, da je končno ratal normalni državljan. Ali ge še pripada varovanje ?????