Slovenija
22 ogledov

Janša Bratuškovi predlaga, naj pohiti

Janez Janša po volitvah Saša Despot
Janša strankam, ki bodo najverjetneje sestavljale prihodnjo koalicijo, predlaga, naj pohitijo, sicer bo vse že naredila aktualna vlada.

Premier, ki opravlja tekoče posle, Janez Janša, upa, da bo nova "vlada podrla čim manj reformnih korakov", ki jih je naredila njegova vlada.

Strankam nastajajoče vladne koalicije pa je predlagal, "da pohitijo, sicer nič od tega, kar predlagajo, ne bo ostalo njim", saj bo vse naredila že aktualna vlada.

S komentarji glede sestavljanja nove vlade je bil Janša sicer skop, saj, kot je dejal, to poteka bolj ali manj skrito očem, iz lastnih izkušenj pa, da ve, da to, kar se pojavlja v medijih, lahko drži ali ne.
Glede napovedanih projektov in zavez nove vlade, o katerih naj bi se v sredo že uskladili predsedniki strank, je dejal, da kakšnega programa ne vidi, razen napovedi ustavnih sprememb glede referendumske ureditve.

V okviru pooblastil

Potem ko je vlada, ki opravlja tekoče posle, objavila 11 prostih delovnih mest za vodilne kadre v vladnih službah in organih v sestavi ministrstev, je Janša danes zatrdil, da se ta vlada ravna po pravnem mnenju službe vlade za zakonodajo, ki je bila izdana že v času Pahorjeve vlade, in da novih mnenj o tem niso naročali.

Komentarjev 15
  • Polly ß 18:33 10.marec 2013.

    Kaj bo pa Bratuškova delala, če bo vse naredila Janševa vlada? Samo muti in se hvali ta Alenčica.

  • Kranjica 15:39 07.marec 2013.

    Popravek: upa zaman..

  • Kranjica 15:38 07.marec 2013.

    Janša uopa zaman, kajti zrušili so ga zato, da bi podrli čim več, ne pa čim manj reformnih korakov njegove vlade.