Slovenija
20 ogledov

Janša in Türk o stanju v gospodarstvu

Janez Janša in Danilo Türk Benjamin Kovač
Na delovnem pogovoru sta se sešla predsednik republike Danilo Türk in predsednik vlade Janez Janša. Janša je predsednika republike seznanil z vladnimi ocenami stanja, Türk pa je poudaril nujnost ukrepov za zagon gospodarske rasti.

Türk je med drugim poudaril tudi pomen pričakovane razprave o strukturnih reformah, zlasti o pokojninski in reformi delovnopravnih razmerij.

Predsednik republike je izrazil tudi zaskrbljenost zaradi nizke javnomnenjske podpore vladi, saj to otežuje iskanje dogovora in podporo vseh družbenih skupin.

Obenem pa je opozoril na nujnost dialoga s socialnimi partnerji, ki je bistven pogoj za dober sporazum in uspešno reformo, so še zapisali v uradu predsednika republike.

Janša o potrebi po enotnih sporočilih

Iz kabineta predsednika vlade pa so sporočili, da je Janša predsednika republike seznanil z zaostrenimi javnofinančnimi razmerami v državi in posledicami, ki jih povzroča nasprotovanje vpisu zlatega fiskalnega pravila v ustavo.

"Opozoril ga je na potrebo po enotnih sporočilih, ki bi jih morala slovenska politika pri ukrepih za izhod iz krize dajati navzven in posledicah prelomljenih obljub v zadnjih letih ter visoki ceni, ki jo Slovenija plačuje zaradi prepoznih ali napačnih odgovorov na krizo ter izgubljene kredibilnosti," so zapisali v premierovem kabinetu.

Predsednik vlade je predsednika republike obenem seznanil z ukrepi, ki jih vlada pripravlja za izboljšanje notranjega in zunanjega finančnega položaja države ter nujnosti ugotavljanja odgovornosti za stanje v slovenskem bančnem sistemu.

Komentarjev 4
  • juventus1897 20:24 27.avgust 2012.

    http://razkrinkan-sintal.blogspot.com/

  • se_eden 18:52 27.avgust 2012.

    koga to misliš, ko pišeš "mali človek"? lahko rečeš povprečni državljan, ne pa se že v naprej degradirat. na to sem pred časom opomnil tudi predsednika države in se mi zdi, da od takrat ne uporablja več te formulacije...

  • zic 18:50 27.avgust 2012.

    jst pa mislim, da bi se prvo morali ukvarjati z razvojem gospodarstva, ker so kr malo pozabili na bistveno točko, ukvarjajo se pa z bedarijam, znižanji in točno se ve, da ni niti malo učinka na varčevanje...samo ljudem so vzeli ...prikaži več in iz njih naredili še večje reveže....denar ne bo krožil in adijo BTC in ostale trgovine...samo še malo počakajte.......pač so se lotili stvari, da nahranijo ovce, da so zadovolnje, namesto da bi pomislili, kakšno škodo delajo in to vsakodnevno!!!!