Slovenija
69 ogledov

Janša: Janković hujši od Kanglerja

janez janša Anže Petkovšek
Predsednik vlade za Ognjišče: Ne vem, zakaj me nihče ne vpraša, če bom ljubljanskega župana pozval k odstopu.

„Ne zagovarjam nikogar, ampak po informacijah, ki so javno dostopne, imamo v Ljubljani mnogo hujši primer župana, kar se tiče javno - zasebnega partnerstva," je predsednik vlade Janez Janša danes povedal za Radio Ognjišče. "S poudarkom na zasebnem delu tega partnerstva je ljubljanski župan preložil po mojem vsaj stokrat več milijonov kot mariborski, pa njega nihče ne poziva k odstopu, niti noben medij me ne vpraša, če bom ljubljanskega župana pozval k odstopu."

Ponovil je, da je da se je včeraj pogovarjal z mariborskim županom Francem Kanglerjem, ki naj bi v prihodnjih dneh sprejel razumno odločitev, da pa ne vidi razloga, zakaj bi ga on pozval k odstopu, saj ni Mariborčan, prav tako pa je njegova stranka imela na dvojih zadnjih volitvah v Mariboru svojega županskega kandidata.

Kot je pouaril, se pri tem uporabljajo dvojna merila, saj Kanglerja pozivajo k odstopu tisti, ki so ga prej podprli. Opozoril je, da nihče ne protestira proti napadu na njegovo družino, saj se v zadnjih dneh vrstijo pozivi k linču in požigu njegove hiše ter ustrahovanje njegovega otroka in žene. Kot je dejal, je bilo drugače v primeru lanske grožnje ljubljanskemu županu.

Odgovor protestnikom

Glede enajstih predlogov, ki jih je SDS predstavila včeraj, je premier povedal, da želijo z njimi odgovoriti tudi na besede protestnikov, ki poudarjajo „vrnite nam državo“. „Predlogi gredo prav v smeri odgovora na to pripombo, na ta del protesta," je dejal in poudaril, da je v ustavi sicer zapisano, da ima oblast ljudstvo, a je v zvezi s tem ogromno blokad in težko razumljiv volilni sistem.

Zaskrbljen nad vzgojo

Zaskrbljen je tudi nad slovensko mladino in njeno vzgojo. Povedal je, da so policijske ocene, da je bilo v ponedeljek v Mariboru okoli 800 mladih izgrednikov. Janša meni, da gre za izgubljeno generacijo, za soočenje s problemom pa bi se morali zbrati vsi pretekli šolski ministri in celo Branimir Štrukelj, da bi ugotovili, kako je mladina lahko tako hitro pripravljena seči po nasilju.

Komentarjev 28
  • Milan Samide 22:51 09.december 2012.

    če bi politiki SPOŠTOVALI USTRAVO RS26.člen URS, ( pravica do povračila škode)Vsakdo ima pravico do povračila škode, ki mu jo v zvezi z opravljanjem službe ali kakšne druge dejavnosti državnega organa, organa lokalne skupnosti ali nosilca javnih ...prikaži večih pooblastil s svojim protipravnim ravnanjem stori oseba ali organ, ki tako službo ali dejavnost opravlja.Oškodovanec ima pravico, da v skladu z zakonom zahteva povračilo tudi neposredno od tistega, ki mu je škodo povzročil.

  • goligrgur 11:33 07.december 2012.

    Naj ga kar sam pospremi na Dob in naj mu dela družbo v "apartaju"!

  • goligrgur 11:28 07.december 2012.

    Se strinjam z Janševo trditvijo, da je Janković hujši od Kanglerja, me pa zanima, kaj si misli o sebi.