Slovenija
37 ogledov

Janša ne bo poslanec

Janez Janša Nik Rovan
Janša naj po odhodu svoje vlade ne bi odšel nazaj v poslanske klopi, ampak naj bi profesionalno opravljal funkcijo predsednika SDS.

Po poročanju časopisa Večer bo v poslanskih klopeh namesto Janeza Janše ostal nadomestni poslanec Robert Horvat. Janša naj bi imel po pisanju časnika jasen cilj: okrepiti stranko in se ob prvi priložnosti usmeriti v prevzem oblasti. Ta priložnost bi se lahko ponudila že čez eno leto, če bodoča premierka Alenka Bratušek ne dobi zaupnice, po katero obljublja, da bo šla.

Možnost za prevzem mesta poslanca, če se bodo tako odločili, imajo poleg njega tudi ministri SDS v tej vladni garnituri Vinko Gorenak, Zvone Černač in Andrej Vizjak.

Praznijo pisarne

Janševa ekipa naj bi danes praznila prostore na Gregorčičevi, že včeraj pa so po navedbah Večera odprli penino, nazdravili in se poslovili.

Nekateri se vračajo, Žerjav ne

V poslanske klopi se zagotovo vračata predsednica NSi Ljudmila Novak in predsednik SLS Franc Bogovič, medtem ko je predsednik DZ Janko Veber pred današnjo sejo DZ medijem potrdil, da je od Radovana Žerjava, ki je v vladi Janeza Janše opravljal funkcijo ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo, že prejel obvestilo, da se odpoveduje poslanskemu sedežu. Žerjav, nekdanji predsednik SLS, je sicer že pred časom napovedal, da odhaja iz politike.

Minister za zunanje zadeve Karl Erjavec in minister za zdravje Tomaž Gantar, ki opravljata tekoče posle še iz Janševe vlade, pa ostajata na istih funkcijah tudi v novi vladi.

Komentarjev 100
  • Scott 02:10 22.marec 2013.

    Pelji si ti te vaše bulmastifiste domov za orgije, da ne bodo več po garažah.'Boš?

  • tralala 10:33 21.marec 2013.

    +1

  • privat 08:10 21.marec 2013.

    ta vlada je ponovno sama sebe volila...in kaj mislite da bo tako izvoljena oblast delala?? Ja verjetno prihaja blaginja!! Jaz pravim če ni že rezultatov naj takoj vlada odstopi!!.Rezultatov pa so celo slabši...