Slovenija
12 ogledov

Janša o odstopu še vedno molči

Janez Janša po volitvah Saša Despot
V prvem javnem nastopu po nekaj dneh molka, potem ko mu je protikorupcijska komisija očitala kršitve protikorupcijske zakonodaje, premier Janez Janša ni spregovoril o svojih naslednjih političnih potezah.

Predsednik vlade Janez Janša se je danes popoldne kot slavnostni govornik na osrednji slovesnosti na tradicionalnem 43. novoletnem srečanju Slovencev iz Videmske pokrajine v Italiji in iz Posočja dotaknil tudi aktualnega političnega dogajanja.

Po nedavni objavi poročila protikorupcijska komisije (KPK), ki premierju očita kršitve protikorupcijske zakonodaje, in o zahtevi treh koalicijskih partneric DL, SLS in DeSUS, naj odstopi, ni govoril. Je pa izpostavil, da "so se nekateri politični in civilno družbeni akterji zbali uspehov vlade, zaradi tega se že od novembra naprej skuša na vsak način destabilizirati državo in ustaviti te procese."

"V ozadju poteka bitka za ohranitev raznih privilegijev in starih monopolov, ceno pa kot vedno plača gospodarstvo in državljanke in državljani, ki plačujejo davke in zaradi takšnih stvari tudi dobijo nižjo plačo. Bojim se, da bo vse to dokazal čas," je še povedal Janša.

Več znanega po pritožbi na upravno sodišče

Kot je znano, se bo Janša na aktualna dnevnopolitična dogajanja odzval v začetku prihodnjega tedna ob vložitvi pritožbe zoper Komisijo za preprečevanje korupcije na upravno sodišče.

Medtem je včeraj predsednik DZ in DL Gregor Virant povedal, da je neodgovorno in nedržavotvorno, da premier Janša ne potegne nobene poteze. "S tem ko bi potegnil državotvorno potezo, bi pokazal, koliko ima rad Slovenijo. Vidi, da mu koalicija razpada, in njegova edina možnost je bodisi odstop bodisi glasovanje o zaupnici," je povedal.

Sogovorniki javne tribune Zbora za republiko ne verjamejo očitkom protikorupcijske komisije zoper premierja Janšo. Opozarjajo na sporne postopke komisije in so ostri do naglih potez treh koalicijskih partneric, ki so Janšo pozvale k odstopu. V Sloveniji se ustvarja kraljestvo laži in diskreditacij, meni nekdanji predsednik DZ France Cukjati.

Komentarjev 22
  • titty 17:30 23.januar 2013.

    GO JANŠA GO, GO TO AUSTRALIA!!!

  • klincek 17:06 23.januar 2013.

    boljšega predsednika vlade še ni bilo tako da GO JANŠA GO

  • vanč 11:15 22.januar 2013.

    Pa še to. VPrimorskih novicah piše dastric od Viranta,grozi s pištolo,s tisto ki je grozil novinarju.Kaj češ "srbska podlaga".