Slovenija
40 ogledov

Janša: "Slovenija nima denarja za odškodnino izbrisanim"

Janez Janša v Bruslju Reuters
Premier v Bruslju: država nima denarja niti za nujne potrebe, kaj šele za izbrisane.

Premier Janez Janša se je danes v Bruslju odzval na sodbo Evropskega sodišča za človekove pravice v Strasbourgu glede izbrisanih.

"Pristojne institucije to sodbo še preučujejo. Lahko samo rečem, da Slovenija tega denarja nima, nimamo niti denarja za nujne potrebe. Ne vemo, kako bomo spravili skupaj proračunsko politiko za naslednji dve leti, tako da odgovora na to vprašanje enostavno nimam," je dejal Janša.

Za pol milijarde odškodnin

Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu je v torek razsodilo v prid šestim osebam, ki so bile v Sloveniji leta 1992 izbrisane in so zahtevale odškodnino. Obenem je Sloveniji dalo leto dni, da izplača nadomestila tudi tisočem ostalih izbrisanih. Slovenija naj bi morala plačati pol milijarde evrov.

Proti pavšalnemu odločanju o odškodninah pa se je že opredelila SLS.

Komentarjev 12
  • privat 11:40 14.september 2012.

    halooo ne rabite delati napak ,ki so vsakemu otroku jasne kot temelne pravice...zdaj pa plačajte pičkoni fašistični!! Pač ministri naj delajo za pro-bono v korist izbrisanih! Janša ti pa že imaš toliko da res ni več potrebe je..narod

  • trimix 19:11 05.julij 2012.

    ja pizda.....a ko pa meni drzava poslje poloznico za stavbno zemljice, dohodnino, napacno parkiranje.....jo pa ne zanima da jaz pa tud nimam denarja za te "bedarije"?!?!?...pizda, kar ste zajebal ( pravno ) boste zdaj moral placat - placajo naj pa ...prikaži več tisti, ki so takrat sprejemal te odlocitve na tolk pravno selebajerski nacin ,da vas je zdaj cela evropa nataknila na "onu stvar"....PSPa nisem sploh noben od zbrisanih - da ne bo pomote......samo razpizden drzavljan sem katerega prispevke v drzavno blagajno upravlja pescica umskih maloposestnikov...

  • espresso 12:27 29.junij 2012.

    začelo se je s šestimi.... nadaljevanje sledi... in a res ni dovolj jasno povedano: denarja ni... lahko pa tebi vzamemo in damo izbrisanim, če že vidiš tako enostavne rešitve :)