Slovenija
55 ogledov

Janša sprejel hčer Timošenkove

Julija Timošenko Reuters
Predsednik vlade Janez Janša je sprejel hčer nekdanje ukrajinske predsednice Julije Timošenko, Evgenijo Timošenko, ter poslanca opozicije v ukrajinskem parlamentu in pravnega zastopnika Timošenkove Sergeja Vlasenko.

Hči nekdanje ukrajinske predsednice Julije Timošenko, Evgenija Timošenko, ter ukrajinski opozicijski poslanec in pravni zastopnik Timošenkove Sergej Vlasenko sta premierja Janeza Janšo informirala sodnih postopkih in političnih pritiskih, ki jih tik pred jesenskimi volitvami proti vodji opozicije Juliji Timošenko izvaja aktualna oblast.

Timošenkova je zaradi grobih postopkov resno zbolela in se trenutno nahaja v bolnišnici, kamor so jo iz zapora v Harkovu premestili šele na pritisk mednarodne javnosti in po obisku nemških zdravnikov.

Janša se je v pogovoru pridružil pozivom mednarodne skupnosti ter še posebej Evropskega parlamenta in številnih evropskih voditeljev, ki so ukrajinske oblasti pozvali k spoštovanju človekovih pravic, zagotovitvi osnovnih političnih svoboščin, enakopravnih možnosti sodelovanja opozicije v političnem procesu ter proti zlorabi sodstva za onemogočanje političnih tekmecev.

Komentarjev 19
  • Trsten 16:46 27.julij 2012.

    Verjetno si ne bo upal naš dragi Danilće sprejeti Janukovića z državnimi častmi. Sigurno pa sta v tesnem telefonskem stiku. Januković ima izkušnje, kako se rešiti nasprotnikov.Prekleta banda fašistično komunistična udbomafija.

  • Trsten 16:40 27.julij 2012.

    Januković je na skrivaj obiskal Danilćeta. Govorila sta kako spraviti JJ v arest.Si pa res en bednik.

  • Sandi Miladić 22:49 26.julij 2012.

    Nekoč se je na hribu bila bitka za ozemlje. na eni strani fašisti na drugi pa komunisti. Komunisti so kričali: "FAŠISTI, FAŠISTI, FAŠISTI,..."! Fašisti so kričali: "KOMUNISTI, KOMUNISTI, KOMUNISTI..."! V dolini miru pa je odmevalo: ISTI, ISTI, ISTI,...!!! Samo v razmislek.