Slovenija
45 ogledov

Janša: V krizi smo, ker je v državi preveč Jugoslavije

proslava cankarjev dom janša Anže Petkovšek
Ker se niso strinjali, da praporščaki nosijo rdečo zvezdo, so bojkotirali uradne proslave v počastitev dneva državnosti in se raje udeležili slovesnosti v Celju.

"Prisotnost simbolov agresorske komunistične JA in komunističnega režima, ki sta odgovorna za smrt pripadnikov slovenskih obrambnih sil in civilistov, za veliko materialno škodo v vojni za Slovenijo ter za množične umore deset tisočev in drastično kršenje človekovih pravic, na državnih slovesnostih, je v izrecnem nasprotju z vrednotnim središčem slovenskega naroda in z ustavo RS," so zapisali na spletni strani SDS.

Praznujejo v Celju

Zato so se odločili, da dan državnosti namesto v Državnem zboru in na Kongresnem trgu v Ljubljani proslavijo na slovesnosti v Celju.

Tam je Janez Janša, povedal "smo pred 22 leti pred parlamentom dvignili novo zastavo. Stari simboli so odšli na smetišče zgodovine." Čudežnemu vzponu države kot mednarodnega objekta niso sledile notranje spremembe: "Sanje so bile dovoljene samo en dan. Potem je bilo vse po starem." 

Janša je še izpostavil, da je po 22 letih skrajni čas, da se vprašamo, zakaj smo zašli. "V krizi smo, ker je v državi preveč Jugoslavije," je odgovoril na vprašanje in dodal, da tisti, ki misli, da bomo iz krize izšli tako, da bomo uvozili še več Jugoslavije, se moti. "To vodi v prepad," je povedal.

Komentarjev 42
  • colibri 09:08 30.julij 2013.

    Od Vardara pa do Triglavaod Đerdapa pa do JadranaKao niska sjajnog đerdanaSvetlim suncem obasjanaponosito sred BalkanaJugoslavijo, Jugoslavijo.Širom sveta put me vodio,za sudbom sam svojom hodio,u srcu sam tebe nosio.Uvek si ...prikaži več mi draga biladomovino moja mila.Jugoslavijo, Jugoslavijo.Volim tvoje reke i gore,tvoje šume, polja i more,volim tvoje ljude ponosne,i ratara i pastirau frulicu kad zasvira,Jugoslavijo, Jugoslavijo.Krv se mnoga za te prolila,borba te je naša rodila,radnička te ruka stvorila.Živi srećna u slobodi,ljubav naša neki te vodi,Jugoslavijo, Jugoslavijo.

  • vico 22:02 25.junij 2013.

    AL PA SI JO TI ZAFURU PROKLET T BEL...

  • mph 21:48 25.junij 2013.

    En največjih kretenizmov pri naših zakonih pa je ravno ta problem, ki ga ti izpostavljaš. Dejansko bi morali pobrat čisto vsem sorodnikom ali prijateljem vse, kar jim takšne barabe prepišejo pravočasno in dat v državno blagajno za socialne transferje ali ...prikaži več kaj drugega koristnega.