Magazin > Lepota & telo
12 ogledov

Januarja je največ razhodov

razhod Shutterstock
Mnogi pravijo, da je januar mesec novih začetkov. Da je to tudi mesec, ko se največ parov odloči za konec zveze, pa dodajajo angleški raziskovalci.

Januar naj bi bil najslabši mesec za ljubezen, piše Daily Mail. V tem obdobju naj bi namreč razpadlo največ zvez in zakonov, za vse pa je najpogosteje kriv stres, nastal med prazniki. Razlogi za razhod so tudi želja po novih začetkih, depresivno vreme in finančne težave. Raziskava, ki so jo naredili pri britanskem podjetju Vouchercloud, je pokazala tudi, da kar 48 odstotkov na novo samskih po januarskem razhodu hitro najde novega partnerja.

Da ljudje ne prenesejo stresa in pritiska, ter da pred težavami raje zbežijo, se strinja tudi predstavnik raziskovalcev: "Prazniki so najbolj stresno obdobje leta, stres pa lahko močno vpliva na zvezo. V kombinaciji s popraznično depresijo je soočanje s težavami težko, zato se ljudje odločajo za najlažjo pot - konec zveze. Januar zanje predstavlja možnost za nov začetek. In le kako je bolje začeti leto kot z novo vezo?"

Poleg januarja sta za razhod kritična še marec in december.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.