• Čet 17 do 24 °C
  • Pet 18 do 23 °C
  • Sob 15 do 23 °C
več na vreme.net

Letalnica

0 komentarjev

Janus izbral skakalce za Planico

Na planiški velikanki bo nastopilo 13 slovenskih orlov.

Ig. K. / Planica

 

Kar trije Slovenci so se uvrstili med najboljših osem na zadnji tekmi na letalnici v Vikersundu. Peter Prevc je bil šesti, za njim pa sta se zvrstila Jurij Tepeš in Domen Prevc. (Foto: Profimedia)

Glavni trener slovenske skakalne reprezentance Goran Janus je po prihodu z norveške turneje s svojimi pomočniki in trenerji drugih reprezentanc določil vseh 13 skakalcev, ki bodo v četrtkovih kvalifikacijah zastopali barve Slovenije na finalu svetovnega pokala v Planici.

Glavni trener slovenskih orlov je že po nedeljski finalni tekmi norveške turneje v Vikersundu potrdil sedmerico letalcev, ki bodo leteli tudi v Planici in sicer Domen in Peter Prevc, Jurij Tepeš, Anže Semenič, Jernej Damjan, Anže Lanišek in Nejc Dežman.

Danes je postala znana še preostala šesterica, ki bo sestavljala tako imenovani nacionalni paket, do katerega ima pravico vsaka država gostiteljica tekme svetovnega pokala. Nacionalni paket bodo sestavljali Tilen Bartol, Jaka Hvala, Rok Justin, Cene Prevc, Matjaž Pungertar in Miran Zupančič.

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (0)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima