Šport > Zimski športi
63 ogledov

Janus je za spremembe, ne pa revolucijo

planica 2016 Saša Despot
Glavni trener Goran Janus je napovedal nekaj sprememb pred olimpijsko sezono.

"Žirija je zelo hitro ukrepala. Hitro so odpovedali drugi skok. Napovedana je bila ta fronta in druge rešitve ni bilo. Kar se tiče našega današnjega nastopa, mislim, da smo pokazali dolge in lepe polete. Osvojili smo šesto in osmo mesto, s čimer sem zadovoljen," je po zadnji tekmi sezone dejal glavni trener slovenske reprezentance Goran Janus.

"Če pogledam celo sezono, je bila dobra. Peta najboljša v zgodovini slovenskih smučarskih skokov. Ni bilo lahko po sanjskih rezultatih v minuli sezoni. Enostavno bo potreben počitek. Stvari smo vsaj med sabo že dorekli. Čaka nas veliko dela," je dejal Janus.

Prvi mož slovenske stroke je napovedal nekaj sprememb, revolucije pa pred olimpijsko sezono s sodelavci ne bo delal. "Revolucije ne bo, kajti vedno pravim, da, če se mene vpraša, so rezultati med deset najboljših vrhunski. Skakalno ekipo bomo nekoliko zmanjšali, to drži in tudi določene korekture v samem delu bomo opravili po oceni te sezone," je napovedal.

"Sezona je dobra, a brez presežkov. Edino, kar je, da so trije bratje nastopali in tudi skupaj osvajali točke. To je bila edina takšna stvar. Vem pa, da je manjkala pika na i. To je jasno," je dejal Janus.

Komentarjev 1
  • znalec 14:01 26.marec 2017.

    se bo to dogajalo ž njim ali brez nega..ko je pravilno napovedal je čas za spremembe in direktor dr.petek bo to udejanil...