Šport
4 ogledov

Janus: "Konkurenca ne počiva"

Janus Planica 2014 finale svetovnega pokala posamična tekma Saša Despot
Glavni trener slovenskih skakalcev Goran Janus trenutno nima večjih razlogov za skrb. Njegovi varovanci na tekmah kažejo zelo solidne skoke, a imajo vendarle še nekaj prostora za napredek.

Ste zadovoljni z opravljenim delom v prvi polovici sezone?
Mogoče nekateri posamezniki še niso pokazali vsega in so na nek način dolžniki, vendar je sezona še dolga. Veseli me, da Peter Prevc drži korak s tekmeci z vrha skupnega seštevka, medtem ko so tudi ostali konkurenčni. Jurij Tepeš se je ponovno izkazal na letalnici, Jernej Damjan pa je po slabšem zaključku novoletne turneje ujel ritem. Nekaj težav ima trenutno Robert Kranjec, a verjamem, da bo s svojimi izkušnjami hitro spet na prav poti.

Bo na naslednjih tekmah prišlo do kakšnih sprememb v ekipi?
Že v sredo potujemo naprej in vsi bodo imeli novo priložnost za dokazovanje na Poljskem. Na sporedu bo tudi ekipna tekma, na kateri bomo skušali z najmočnejšo zasedbo napasti sam vrh. Ekipa bo na Poljskem in Japonskem nastopila v enaki postavi kot na zadnjih tekmah.

Imate ob zgoščenem ritmu dovolj časa za kakovostno pripravo na vsako novo tekmo?
Konkurenca ne počiva, zato moramo biti osredotočeni še naprej. Na našo srečo so bile zadnje tekme v Avstriji, tako da smo lahko hitro dopotovali domov in ujeli nekaj več uric za počitek. Časa za pravi trening ni, tako da bomo pred naslednjimi tekmami le malce obnovili kondicijo. O svetovnem prvenstvu trenutno nimamo časa razmišljati.

Se lahko Slovenija vmeša tudi v boj z stopničke v Pokalu narodov?
Trenutno malce zaostajamo za Norvežani, ki držijo tretje mesto, zato moramo še naprej zbirati točke in jih skušati ujeti. Nemci in Avstrijci imajo na prvih dveh mestih že večjo prednost. Do konca sezone so na sporedu številne tekme, mi pa moramo vztrajati pri tem ritmu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.