Magazin > VIP
26 ogledov

Japonski princ in princesa sta se poslavila

Slovenija 27.06.2013, japonski princ in princesa v spremstvu predsednika Boruta
1/7
Saša Despot
Japonski cesarski par je danes sklenil večdnevni obisk v Sloveniji. Visoka gosta je zjutraj na gradu Brdo sprejela še premierka Alenka Bratušek, nato pa ju je čakal še ogled Bleda, kjer sta obiskala grad in otok ter zasadila japonsko češnjo.

Japonski princ Akišino in princesa Kiko sta v petek obiskala univerzo v Ljubljani, kjer sta se med drugim srečala s študenti japonologije. Nato sta si ogledala Postojnsko jamo, čipkarsko šolo v Idriji ter idrijski mestni muzej na gradu Gewerkenegg.

Že prvi dan ju je na gradu Strmol sprejel gostitelj, predsednik republike Borut Pahor, srečala pa sta se tudi s predsednikom DZ Jankom Vebrom.

Princ in princesa sta se na obisku v Sloveniji mudila v okviru evropske turneje, med katero sta že obiskala Hrvaško in Slovaško. Šlo je za povratni obisk po obisku predsednika Pahorja, ki je bil z gospodarsko delegacijo na Japonskem marca letos.

Slovenija in Japonska sta diplomatske odnose vzpostavili oktobra leta 1992, od leta 1993 pa v Tokiu deluje slovensko veleposlaništvo, medtem ko je Japonska svoje veleposlaništvo v Ljubljani odprla leta 2006.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.