Slovenija > Črna kronika
37 ogledov

Otrok padel v obcestni jašek z meteorno vodo

Edina zaščita je lesena paleta, ki posredno opozarja na nevarno mesto in vsaj za Žurnal24 main
V soboto ob 18.54 je v kraju Gradišče pri Vojniku otrok padel v obcestni jašek v katerem ga je zalivala meteorna voda. Otroka so rešili gasilci, policisti pa so ga s helikopterjem prepeljali v Univerzitetni klinični center v Ljubljani.

Reševalci RP Celje so poškodovanega otroka prvi oskrbeli in s policijskim helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana. Gasilci PGE Celje in PGD Ljubečna so poškodovanega otroka delno povlekli iz vode, mu dovajali kisik iz jeklenke, prečrpavali vodo, odmašili jašek, razsvetljevali mesto nesreče in zavarovali kraj pristanka helikopterja.

Sobotna neurja povzročila precej preglavic

Lokalna neurja, ki so v soboto popoldne zajela predvsem vzhod države, so povzročila številne preglavice. Pristojne službe tako danes poročajo o več podrtih drevesih, razkritih strehah in poplavljanju posameznih objektov. Kljub gmotni škodi pa k sreči ni podatkov o hujših posledicah za ljudi.

O podrtih drevesih, nagnjenih električnih drogovih in razkritih strehah zaradi neurij in močnega vetra so tako po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje poročali iz širšega območja Celja, Trbovelj in Brežic.

V Zgornjem Dupleku se je zaradi razmočenih tal podrlo drevo in padlo na osebno vozilo, vendar je ostalo le pri gmotni škodi. Podobno so padla drevesa v Spodnji Polskavi poškodovala dva avtomobila. V Spodnjih Hočah pa so morali vozilo potegniti iz zalitega podvoza. V Poljčanah so gasilci izvlekli vozilo, ki je obstalo na poplavljeni cesti.

V Vratji vasi v občini Apače je zaradi podrtega visokonapetostnega električnega droga okoli 500 odjemalcev za krajši čas ostalo brez električne energije.

Meteorna voda je zalivala zlasti kletne prostore v več objektih na območju Novega mesta, Celja, Ptuja, Brežic in Maribora. Z več koncev poročajo tudi o zemeljskih plazovih, ki pa niso huje ovirali prometa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.