Šport > Nogomet
22 ogledov

Potres stresel tudi Kurtića

jasmin kurtić EPA
Osrednjo Italijo sta v sredo zvečer stresla dva močnejša potresa, ki sta povzročila preplah na tekmi elitnega nogometnega prvenstva med Pescaro in Atalanto, katere član je Jasmin Kurtić.

Dva meseca po uničujočem potresu na ozemlju naše zahodne sosede, ki je terjal skoraj 300 življenj, so se v Italiji spet stresla tla. Prvi potres z magnitudo 5,4 po Richterjevi lestvici se je zgodil ob 19. uri, drugi z magnitudo 6,1 pa ob 21.20.

Potresa sta povzročila preplah na ligaški tekmi Serie A med Pescaro in Atalanto, katere član je tudi slovenski reprezentant Jasmin Kurtić.

Glavni delivec pravice Marco Guida je po dobre pol ure srečanje prekinil za tri minute, številni preplašeni navijači pa so prizorišče nemudoma zapustili. Tekma se je po nekaj minutah nadaljevala, tesne zmage pa so se veselili nogometaši Atalante (1:0).

''V tistem trenutku nismo vedeli, kaj se dogaja, ker smo bili v gibanju,'' je povedal branilec Hugo Campagnaro. ''Ko smo zaslišali vpitje navijačev in opazili, da nekateri odhajajo, smo dojeli,'' je paniko na tribunah opisal nogometaš Pescare.

''Na igrišču nismo ničesar čutili. Soigralci so mi povedali, da se je stresla klop za rezervne igralce,'' pa je povedal Kurtićev soigralec Mattia Caldara.

Po drugem potresnem sunku, ki je stresel tribune stadiona Adriatico-Giovanni Cornacchia, se je med obiskovalce razlegel strah, vendar v preplahu na srečo ni bilo poškodovanih.

Atalanta se po desetih krogih letošnje sezone Serie A nahaja na šestem mestu ligaške lestvice, ki ne prinaša neposredne uvrstitve v evropska tekmovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.