Magazin > VIP
32 ogledov

Jasna Kuljaj začela bitko na sodišču

Jasna Kuljaj Boris Pahor Milan Simčič
Priljubljena voditeljica Jasna Kuljaj je včeraj stopila pred sodnico in začela bitko proti RTV, kjer so ji več let obljubljali redno zaposlitev, a se to ni zgodilo. Zato se je odločila za tožbo.

Čeprav je že vrsto let zvesta nacionalki, Jasne Kuljaj še do danes niso redno zaposlili - namesto tega so ji v nedogled podaljševali honorarno pogodbo, konec lanskega leta pa je bilo voditeljici dovolj. Ker niso izpolnili dolgoletnih obljub, se je odločila za tožbo in včeraj se je začela bitka proti RTV.

Na vprašanje, kako ji kaže, nam je Jasna odgovorila, da trenutno še ne more vedeti, pri čem je. "Glede na to, da bo sledila še ena obravnava, kaj več o samem primeru ne morem povedati. Upam pa, da bo razsodba kmalu znana," je razložila in dodala: "Zame osebno je stvar jasna, zelo transparentna, moje delo je jasno in sledljivo. S tega stališča zato kakšnih šokov ne moremo pričakovati na sodišču. Pomembno je samo, ali bo sodišče prepoznalo to dolgoletno honorarno delo kot uspešno in vredno zaposlitve."

Hoče redno zaposlitev, ne odškodnine

Ob tem nam je še pojasnila, da je glavni cilj tožbe redna zaposlitev, "ne zanima me neka odškodnina", nam je povedala. Pri tem nas je še zanimalo, ali ji ne bo neprijetno delati z ljudmi, s katerimi se tožari, a pravi, da z vsemi ostaja v dobrem odnosu. "Jaz nisem tožila nikogar osebno in nimam z nikomer na RTV-ju slabih odnosov, nasprotno, vedno sem se dobro razumela s kolegi, redaktorji, montažerji, snemalci. Glavno mi je, da sodnica prepozna, da sem vredna redne zaposlitve. S tem bomo dali neko priznanje tudi drugim honorarnim sodelavcem, ki jih je poleg mene veliko," je še zaključila Jasna.

Naslednja obravnava na sodišču se pričakuje v novembru.

Komentarjev 8
  • dolenc 06:03 22.september 2013.

    ta je pa nardila kariero s P..o..samo eno napako je naredila,če je že vsem dala NI DALA TISTEMU KI JO SPREJME NA ŠIHT..

  • Šemefuky 21:57 21.september 2013.

    Zaresovec to je misell leta, na delovnem in socialnem sodišču zato nimajo kaj početi in gre vse hitro, zaradi velikih fac ki so si izborili pravice in potem odškodnine. Šlo je predvsem za odstavljene direktorje, ali zamenjane funkcionarje, fakini se ...prikaži več še vedno tolčejo za staro pravdo par let. In taki naj bi prevzeli oblast, s takim pregledom stanja, zaresovec ti si brezupen primewr kot naša domovina.

  • Šemefuky 21:53 21.september 2013.

    Ti pa si faca in vse veš, zato ti prepuščam mesto frjerja. Zame je kokoš in je ne bi nikoli zaposlil. Edino kar ima dobrega je imitacija Blagnetove za ostalo njeno pozerstvo se pa jaz po... Za tako mlado dekle ...prikaži več pa je zame sramota, če hodi sploh v senci kvdratoglavega, nesposobnega, pretepača soproge. Fuj, fuj