Šport > Košarka
53 ogledov

Kidda ustavili šele lastni igralci

jason kid milwaukee bucks Youtube
Tener Milwaukee Bucks je na tekmi s Sacramento Kings želel obračunati s sodnikom Zachom Zarbo in si dve minuti pred koncem srečanja prislužil neposredno izključitev.

Jason Kidd je v zaključku tekme med Milwaukee Bucks in Sacramento Kings zahteval minuto odmora in, kot je pojasnil na tiskovni konferenci, ''poskušal zaščititi svoje igralce, saj so bile nad njimi storjene osebne napake, vendar se piščalka ni oglasila.''

Kiddu so zaradi domnevne neposlušnosti delilca pravice popustili živci, zato je sodniku žogo izbil iz rok. Pred nadaljnjimi ukrepi so ga ustavili njegovi varovanci, nato pa se je odpravil proti garderobi.

Nekdanji košarkar bo za incident zagotovo dobil kazen s strani severnoameriške košarkarske lige. Pred dvema letoma ga je NBA kaznovala s 50.000 dolarji, ker je z namernim polivanjem pijače izsilil minuto odmora, s katero je košarkarje Brooklyn Nets pripravil na naslednjo akcijo.

Kidd je nekdanji košarkar Dallas Mavericks, Phoenix suns, New Jersey Nets in New York Knicks. Leta 2011 je z Dallasom osvojil šampionski prstan, kar desetkrat pa je bil izbran v ekipo za tekmo All-Star.

Upokojil se je leta 2013, potem ko je v najmočnejši košarkarski ligi na svetu igral skoraj dve desetletji. Odigral je več kot 1500 tekem in vpisal 17.529 točk (12,6/tekmo), 12.091 podaj (8,7/tekmo) in 8.725 skokov (6,3/tekmo).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.