Šport > Nogomet
84 ogledov

Tako o Ronaldu pravi šef La Lige

cristiano ronaldo EPA
Predsednik španske La Lige se je odzval na novico o davčnih kršitvah Cristiana Ronalda.

Zvezdnik madridskega Reala Cristiano Ronaldo se je znašel na udaru španskih davčnih oblasti, saj naj bi državno blagajno oškodoval kar za slabih 15 milijonov evrov.

Ronaldo naj bi s pomočjo bančnih računov v davčnih oazah prikrival dejanski znesek njegovih prihodkov in od leta 2011 do 2014 prijavil le 11,5 milijona zaslužka za trženje njegove podobe, čeprav naj bi v resnici v žep pospravil kar 43 milijonov. 

Portugalec je preostanek zaslužka upravičil s prihodkom od nepremičnin, s čimer je občutno znižal svojo davčno stopnjo, pišejo španski mediji.

cristiano ronaldo | Avtor: EPA EPA


"Nogometaš se je zavedal svojih davčnih obveznosti od začetka njegove kariere, in to v vseh državah, v katerih je prebival. Nikoli ni imeli nobenih težav z davčnimi oblastmi," je v uradni izjavi sporočilo podjetje Gestifute, ki ga vodi Ronaldov agent Jorge Mendes.

Ronaldu v bran je stopil tudi predsednik elitnega španskega prvenstva Javier Tebas, ki je za tamkajšne medije dejal, da bo potrebno naprej počakati na pojasnila pristojnih institucij, potem pa bo lažje presoditi, kaj se je v resnici zgodilo.

"V tej državi vlada nekakšna manija, da je obtoženi, pa naj bo to Cristiano Ronaldo ali kdorkoli drug, avtomatsko kriv," je na načelo nedolžnosti, dokler krivda ni dokazana, opozoril nogometni funkcionar. "Verjamem, da je nedolžen. Nikogar ne bom obtoževal, dokler ne vidim razsodbe sodišča," je dodal Tebas.

javier tebas | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.