Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Javite se, če vas je ogrozil 'norec' na cesti

Agresiven voznik Profimedias
Policija je v torek lovila voznika BMW-ja, ki je med begom zaradi visoke hitrosti ogrozil varnost več drugih udeležencev v prometu, tako pešcev kot drugih voznikov.

Policija išče udeležence cestnega prometa, ki so bili torek v Mariboru hudo ogroženi v prometu, potem ko sta policista ob 15. 35 na Fochevi ulici želela ustaviti voznika, ki je imel na vozilu  znamke BMW, serjije 5, črne barve, nameščeni dve različni registrski tablici.

"Ker voznik ni upošteval modre luči in kratkih zvočnih signalov ter z vozilom ni ustavil, ampak je pričel s pospešeno hitrostjo bežati, sta ga policista pričela s civilnim vozilom policije, vključenimi svetlobnimi in zvočnimi signali, slediti," je pojasnil Miran Šadl iz PU Maribor.

Ogrožal pešce in voznike

Iz Focheve ulice je voznik zapeljal na Aljaževo ter nato na Ulico Pariške komune, ob tem pa  izsilil prednost neznanem vozniku. "Iz Ulice Pariške komune je zavil levo na Titovo cesto, ob tem pa na prehodu za pešce ogrožal več pešcev, ki so pravilno prečkali vozišče," je povedal Šadl. "V krožišču Titove in Pobreške ceste je ogrožal voznika osebnega avtomobila, ki je vozil po prednostni cesti."

Nato je zapeljal v smeri trgovskega centra Europark, ob tem pa pri polni črti nepravilno prehiteval kolono vozil ter ogrožal nasproti vozeče, ki so se umikali skrajno desno. Za trgovskim centrom je zavil desno v smeri dvoetažnega mosta in z vožnjo nadaljeval po Pobreški ulici v smeri Zrkovske in Čufarjeve do križišča in nato v smeri Malečniškega mostu, ki ga je prečkal.

Prijeli so ga na Metavi

"Ob tem je večkrat zapeljal v križišče pri rdeči luči na semaforju, vozil po sredini vozišča in ponovno ogrožal nasproti vozeče," so sporočili iz PU Maribor. "Med vožnjo po Čufarjevi  ulici  je  na  prehodu za pešce, pri bencinskem servisu Petrol, ogrožal pešca, ki je pravilno prečkal Čufarjevo ulico."

Ob  15.51 so  ga  policisti, po njegovi divji vožnji skozi naselja Vodole, Hrenca in Celestrina,  v naselju Metava prijeli.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • mph 15:10 13.januar 2017.

    Dobro vem, kaj pišem in govorim. Ti pa si verjetno ali pravnik ali en tak dirkač, ne vem kaj je slabše.

  • Ferluci 08:45 13.januar 2017.

    Ni čudno, ko pa si tako počasen, da te vsak polž prehiti po desni. Malo manj pasivnosti in več akcije ter miganja v življenju, pa bo.

  • Janez_53 22:22 12.januar 2017.

    Možnosti, da so napako po objavi komentarja popravili, pa nisi predvidel?